- تاریخ انتشار : دوشنبه 4 مرداد 1395 - 17:15
- کد خبر : 11623 چاپ خبر

لزوم ورود سرمایه گذار خارجی به صنعت کک سازی/ کک مادهای حیاتی برای صنعت فولاد
برای رسیدن به برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ نیازمند ورود سرمایه گذار خارجی به صنعت کک سازی هستیم. به گزارش زرندنیوز ، مهندس حسین متصدی زرندی؛ مدیر مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند با بیان این مطلب گفت: از ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در چشم انداز ۱۴۰۴ رقمی در
برای رسیدن به برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ نیازمند ورود سرمایه گذار خارجی به صنعت کک سازی هستیم.
به گزارش زرندنیوز ، مهندس حسین متصدی زرندی؛ مدیر مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند با بیان این مطلب گفت: از ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در چشم انداز ۱۴۰۴ رقمی در حدود ۳۴ میلیون تن مصرف داخلی و مابقی آن باید به کشورهای دیگر صادر شود، حال با توجه به سهم ۶۳ درصدی روش احیا غیرمستقیم و یا کوره بلند که در آن، کک به عنوان عامل احیا سنگآهن مورد استفاده قرار میگیرد؛ به نظر میرسد که صنعت فولاد کشور برای دستیابی به اهداف معین شده در سند چشمانداز ۱۴۰۴، نیاز مبرمی به کک با کیفیت دارد.
وی در ادامه افزود: ورود سرمایهگذار خارجی به صنعت ککسازی میتواند در دو بخش تولید کک و بخش دوم سرمایهگذاری در استفاده از محصولات جانبی صنعت ککسازی قرار گیرد.
مدیر مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند خاطر نشان کرد: در بخش تولید کک میتوان با همکاری طرفهای خارجی، نسبت به احداث کارخانههای ککسازی و یا افزایش تولیدات کک به واسطه تامین زغالسنگ مورد نیاز اقدام کرد، تا کارخانههای ککسازی کشور با افزایش سطح تولید، نه تنها به نیاز صنایع داخلی پاسخ دهند، بلکه بتوانند با صادرات این محصول به کشورهای همسایه، ارزآوری مناسبی برای کشور ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: در بخش تولید کک می توان با استفاده از ظرفیتهای طرفهای خارجی، نسبت به احداث واحدهای ککسازی به روش Heat recovery نیز اقدام کرد تا هم امکان استفاده از زغالسنگ با کیفیت پایینتر به عنوان ماده اولیه فراهم شود و هم تولید برق نیز مورد توجه قرار گیرد، علاوه بر این به واسطه تولید محصولات جانبی متنوع در صنعت ککسازی میتوان با استفاده از پتانسیل سرمایهگذاری خارجی، نسبت به تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالاتر اقدام کرد.
متصدی زرندی با تاکید بر استحصال حدود نیمی از نفتالین تولیدی دنیا از ذغالسنگ گفت: میتوان با جذب سرمایهگذاری خارجی، تولید محصولات جدید نظیر انیدریک فتالیک از نفتالین تولیدی حاصل از قطران زغالسنگ را مد نظر قرار داد.
مدیر مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند اظهار داشت: با توجه به عوامل کیفی و همچنین با در نظر گرفتن هزینههای مربوط به حمل و نقل و ارسال کک تولید شده در داخل کشور، پتانسیل صادرات این ماده به کشورهای همسایه نظیر پاکستان، ترکیه و هندوستان وجود دارد، اما برای صادرات محصولات تولید شده در پالایشگاهها شرایط هموارتری فراهم است زیرا این مواد دارای بازار کوچکتری نسبت به کک هستند و بازار صادرات این محصولات از شرایط مناسبی برای ورود تولیدکنندگان داخلی برخوردار است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه به علت میانگین قیمت تمامشده بالای کک تولیدی در کشور و با توجه به افت شدید قیمت جهانی کک و ذغالسنگ، در حال حاضر صادرات قابل توجهی در این حوزه وجود ندارد؛ که امید آن میرود تا با کاهش هزینهها و بهتر شدن شرایط بازارهای جهانی، امکان صادرات این ماده نیز فراهم گردد. البته در اینجا باید یادآور شد که در حال حاضر حجم تولیدات کک کشور، حتی پاسخگوی نیاز مصرفکنندگان داخلی نیز نمی باشد.
متصدی زرندی در پایان با اشاره به استخراج و فرآوری حدود یازده نوع محصول از قطران ذغالسنگ به عنوان یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در صنعت ککسازی کشور گفت: با افزایش تولید کک در کشور میزان تولید قطران نیز افزایش خواهد یافت و می توان تا حدود ۱۵۰ نوع محصول از قطران تولیدی استخراج و فرآوری نمود که تولید این محصولات به طور قطع نقش مهمی در توسعه اقتصادی کشور ایفا خواهند کرد.
گفتنی است اولین واحد کک سازی کشور بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به منظور برطرف کردن نیاز کشور به کک مصرفی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در آبان ماه ۱۳۸۷ در زرند کرمان به بهره برداری رسید.
انتهای پیام/