• تاریخ انتشار : پنجشنبه 20 آبان 1395 - 13:38
  • کد خبر : 15560
  • چاپ خبر

زلزله بزرگ در زرند منتفی است

به گزارش زرند نیوز به نقل از روزنامه شهروند ، از اواخر مهر تا چهارشنبه همین هفته حدود ۷۰ زمین‌لرزه در حوالی زرند کرمان از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسید که سه مورد آن شدت بیشتری نسبت به دیگر زمین‌لرزه‌ها داشته است. تکرار زمین‌لرزه‌ها در این منطقه به‌قدری نگران‌کننده بود که محمدباقر نوبخت،

به گزارش زرند نیوز به نقل از روزنامه شهروند ، از اواخر مهر تا چهارشنبه همین هفته حدود ۷۰ زمین‌لرزه در حوالی زرند کرمان از سوی مرکز لرزه‌نگاری کشوری به ثبت رسید که سه مورد آن شدت بیشتری نسبت به دیگر زمین‌لرزه‌ها داشته است.

تکرار زمین‌لرزه‌ها در این منطقه به‌قدری نگران‌کننده بود که محمدباقر نوبخت، معاون اول رئیس‌جمهوری پنجشنبه، ۱۳ آبان‌ماه برای بازدید از مناطق زلزله‌زده به شهرستان زرند رفت. از سوی دیگر، کارشناسان مرکز تحقیقات راه و شهرسازی هم مطالعاتی را در این زمینه آغاز کرده‌اند تا از خطرات احتمالی این پدیده طبیعی جلوگیری شود. حالا به اعتقاد «علی بیت‌اللهی» رئیس مرکز زلزله‌شناسی این مرکز، احتمال وقوع زلزله بزرگ در این منطقه تقریبا منتفی شده است چون لرزه‌های پی‌درپی، قدرت زلزله احتمالی اصلی را در این منطقه کاهش داده است.

از آخرین زلزله‌ای که در نزدیکی این شهرستان رخ داد و حدود ۹۰۰ کشته بر جای گذاشت، ۱۲‌سال می‌گذرد. زمین‌لرزه دیگری هم در آذرماه‌ سال ۵۶ به بزرگی ۵,۹ ریشتر در منطقه زرند رخ داد که حدود ۶۶۵ کشته بر جای گذاشت. خاطره آن زلزله‌های بزرگ هنوز کام مردم این منطقه را تلخ می‌کند.

beytolahiبیت‌اللهی در گفت‌وگو با «شهروند» به تاریخچه زلزله‌هایی که در این منطقه رخ داده، اشاره می‌کند: «سه زلزله به بزرگی ۴.۸، ۴.۷ و ۴.۶ ریشتر در روزهای گذشته منطقه زرند کرمان را به لرزه درآورد، درحالی‌که تقریبا تمام این زمین‌لرزه‌ها نیز روی یک نقطه متمرکز بود.»

البته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی می‌گوید خطر زلزله بزرگ در زرند تقریبا منتفی شده است: «ممکن بود این زلزله‌ها در قالب یک زمین‌لرزه با انرژی درونی بسیار زیادتر در وسعت بیشتری اتفاق بیفتد تا قدرت لرزه‌ای که در زمین انباشته شده به صورت یک‌جا تخلیه شود، اما خوشبختانه عمده این نیرو به صورت تدریجی در سه مرحله اتفاق افتاد، بنابراین زمین‌لرزه‌های تدریجی تخریب بسیار کمی بر جای گذاشت و تلفاتی هم در پی نداشت.» او به عوامل دیگری هم که باعث تخریب‌های کمتر این زلزله‌ها شد، اشاره کرد: «قدرت درونی زمین در زمان‌های مختلف تخلیه شد، در صورتی که اگر این انرژی به صورت ناگهانی در یک زمان رها می‌شد صدمه‌های بیشتری بر جای می‌گذاشت، بنابراین تقسیم آن در فاصله‌های زمانی مختلف باعث شد تا شدت آن کمتر باشد.»

انتهای پیام /

لینک کوتاه

برچسب ها

ناموجود