- تاریخ انتشار : سه شنبه 30 آذر 1395 - 18:32
- کد خبر : 16190 چاپ خبر

مدیاکراسی و مأموریت داناییمحوری برای «انرژی امروز»
اخبار زرند / زرندنیوز ، ظهور، بروز و گسترش روزافزون نوآوریها و انقلاب علمی در بسترهای اطلاعاتی و علوم ارتباطات، روند جاری و طبیعت تصمیمسازی، تصمیمگیری و الگوهای اعمال قدرت را در جوامع محلّی و عرصههای بینالمللی، متحول ساخته و برهمیناساس است که میتوان و باید گفت، توسعه رویکردهای داناییمحوری، اطلاعرسانی و آگاهسازی با تأکید بر
اخبار زرند / زرندنیوز ، ظهور، بروز و گسترش روزافزون نوآوریها و انقلاب علمی در بسترهای اطلاعاتی و علوم ارتباطات، روند جاری و طبیعت تصمیمسازی، تصمیمگیری و الگوهای اعمال قدرت را در جوامع محلّی و عرصههای بینالمللی، متحول ساخته و برهمیناساس است که میتوان و باید گفت، توسعه رویکردهای داناییمحوری، اطلاعرسانی و آگاهسازی با تأکید بر رویکردها و رویههای الکترونیکی و مبتنی بر فضای مجازی، اهمیت دوچندانی یافته است.
دیگرگونیهای پیاپی و تحولات روزافزون در حوزه فنّاوریهای ارتباطات و اطلاعات همچون «انفجار و انقلاب اطلاعات» در کنار آثار شگرف و عمیق رسانهها در ایجاد و هدایت افکار عمومی، پیشفرضهای رایج و مبانی قدرت و قدرتمندی را در هزارۀ سوم با چالشهای اساسی مواجه ساخته و جغرافیایی با حدود و مرزهای نوین از مناسبات قدرت را نه فقط در سطوح ملّی، بلکه در گسترۀ جهانی نیز پدیدار ساخته که حتی تصور آن نیز در نخستین سالیان ورود به قرن بیست و یکم در اذهان تحلیلگران و استراتژیستهای برجسته امکانناپذیر مینمود. حدود این جغرافیاهای جدید، «مجازی» و مناسبات فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی غالب، ناگزیر از بروز و ظهور در سرزمینهای الکترونیکی است. اینچنین و براساس اهمیت روزافزون فنّاوریهای اطلاعات و ارتباطات، خصوصاً کارویژۀ رسانههای مجازی است که دولتمردان و عوامل حکومتها در سراسر جهان، علاقهمندند مخاطبان ملّی و فراملّی را فارغ از سویهها و خطوط مرسوم مرزهای خاکی، تحت تأثیر قراردهند؛ چه این روزها، از رسانههای دیجیتال بهمثابه اصلیترین ابزار «قدرت نرم» نام میبرند که از توانایی بسیار بیشتری در مقایسه با دیگر شقوق مرسوم رسانهها برای نفوذ و رسوخ در افکار عمومی در اینسو و آنسوی مرزها برخوردارند.
چنین کارکرد و ویژگیهایی منحصربهفرد، از یکسو باعث جلبنظر مخاطبانی گسترده و از دیگرسو، بستر مناسبی برای جذب و اقناع افکار عمومی توسط دولتمردان شده است. این رویکرد تا بدانجا گسترش یافته است که اندیشمندان متعددی معتقدند فضای کنونی زیستبشر در جوامع امروزی با گذار از الزامات و آموزههای «دموکراسی»، زندگی و حضور مؤثر در جغرافیای مجازی با الزامات «مدیاکراسی» یا همان رسانهسالاری را تجربه میکند؛ سرزمینی با مرزهای نامرئی و درهمتنیده شده از قواعد نظامی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و البته رسانهای با مفهوم نوین و بدون امکان تسلط دولتمردان بر تولید و انتشار اخبار و اطلاعات در حجمی وسیع و غیرقابل باور.
کیفیت محتوا و داناییمحوری در عصر جدید رسانهها
جهان و جهانیان با ورود به عصر رسانهها و توسعۀ جامعۀ اطلاعاتی، دوران جدیدی را آغاز کردهاند. در دنیای کنونی که رسانهها بخش جداییناپذیری از زندگی انسانها بهشمار میروند، آنچه به مخاطبان منتقل میشود، به انحای مختلف و اشکال گوناگون در سبک زندگی انسانها و فرهنگهای سازمانی تأثیر میگذارد. این موضوع تا بدانجا گسترش یافته که کارکرد رسانهها در عصر اطلاعات وارتباطات، در تمامی تار و پود زندگی اجتماعی و ابعاد فرهنگی انسانها، انکارناپذیر است. این روزها، جامعهای توسعهیافته برشمرده میشود که در کنار توسعه شاخصهای اجتماعی و اقتصادی، توانایی ارتقای شاخصهای دستیابی به آموزش و اطلاعات و به دیگر بیان، الزامات دانایی اجتماعی را نیز فراهم کند. در چنین جوامعی، رسانهها با تولید و توزیع مطلوب اطلاعات با کیفیت، نقش بیبدیلی در ارتقای سطوح آگاهی انسانها برعهده میگیرند و مسیر نیل جامعه به توسعۀ همهجانبه و داناییمحوری را هموار میکنند.
اگرچه ازبین رفتن یا کمینهسازی موانعی از جنس زمان و مکان در جریان و فضای سیّال تولید و بازنشر الکترونیکی اطلاعات، دسترسی سریع، ارزان و مداوم به شبکه جهانی اینترنت، نقشی بیبدیل برای رسانههای مجازی به ارمغان آورده است، اما برآوردهکردن انتظار و نزدیک شدن به سلایق گوناگون و علایق متعدد مخاطبان در فضای مجازی، نیازمند تولید محتوا و بازنشر اطلاعاتی مبتنی بر درجات بالای کیفیت است که افزون بر توان پاسخگویی به نیازهای مخاطبان، افزایش دانایی و خرد عموم را نیز به همراه داشته باشد. برهمیناساس، مدیران، اعضای تحریریه و تمامی کارکنان پایگاه اطلاعرسانی تخصصی «انرژی امروز» بر این باور هستند که کیفیت این رسانه، برترین ضامن نفوذ پیام و غنای محتوایی خواهد بود که از این رهگذر، تولید و منتشر خواهد شد. گردانندگان «انرژی امروز» نیز همراه با اندیشمندان حوزۀ ارتباطات، بر این باور هستند که یگانه مسیر مطمئن در فضای آکنده از پیچیدگیها و پراغتشاش رسانههای دیداری، شنیداری و مجازی، ایجاد «رسانهای باکیفیت» و پاسخگو به علایق و سلایق مخاطبان است.
دروازهبانی مخاطبان و زندگی اجتماعی در «انرژی امروز»
ملاحظات و الزامهای فعالیت رسانهای در فضای مجازی، این واقعیت را پررنگتر ساخته است که مخاطبان، صرفاً محصول فنّاوریهایی ارتباطی و انتشار اطلاعات در فضای مجازی نیست، بلکه «زندگی اجتماعی» نیز در این میان، سهم بالایی در ایجاد و توسعۀ آرمانشهر ارتباطات تعاملی دارد که از یکسو، وابسته به نیروهای اجتماعی است و از دیگرسو، ریشه در تجهیزات مدرن و نوآوریهای فنّاورانه دارد.
تحریریۀ پایگاه اطلاعرسانی تخصصی «انرژی امروز» خالصانه و قاطعانه بر این باور است که افزونبر کاربست فنّاوریهای چندرسانهای روزآمد برای تولید با کیفیت محتوا در فواصل کوتاه زمانی و فراتر از محدودیتهای زمانی و مکانی روندهای قدیمی چاپ و نشر و سیستمهای سنتی توزیع، دروازهبانی اخبار و اطلاعات «فرا» و «ورا»ی چارچوبهای ذهنی سردبیر، به نمایندگی از اعضای تحریریه و مدیران این رسانه، باید به مخاطبان محترم سپرده شود تا بتوانند متناسب با نیازهای رسانهای خود، تصمیم بگیرند زمان خود را صرف مطالعۀ چه مطالبی، در چه بازههای زمانی و با کدامین شیوهها کنند.
گسترش گسترۀ دانایی، همراهی و ارتباط بیواسطه با خوانندگان، ازجمله اصلیترین اهداف مدّنظر «انرژی امروز» است. در این مسیر پرپیچ و خم و بنابر رسالت رسانهای «انرژی امروز»، دستان گرم تمامی مخاطبان و ایرانیانی عزیز را فارغ از سوگیریهای سیاسی و جناحی، صمیمانه میفشاریم و همواره چشمبهراه راهنمایی، نقد و نظرهای ارزندۀ و لحظهبهلحظۀ شما هستیم. امید است آگاهسازی و تولید اخبار لحظهای، بیان دیدگاههای متخصصان، انجام گفتگوها، تدوین گزارشها و انتشار تحلیلهای راهبردی که در این رسانه بازتابدهنده واقعیتهای موجود، زمینهساز رهایی از بخشینگریهای مرسوم و پایانی بر روزمرّگی حاکم بر روندها و رویکردهای مدیریتی در حوزههای مختلف انرژی ایران اعم از نفت، گاز، پالایش، پتروشیمی، برق، آب و انرژیهای تجدیدپذیر باشد. به امید آن روز که نزدیک است.
انتهای پیام/