- تاریخ انتشار : جمعه 8 بهمن 1395 - 17:20
- کد خبر : 17140 چاپ خبر

تسویه بدهی سنگین ذوب آهن به صنایع زغال سنگ
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس به تشریح جلسه خود با اعضای کمیسیون اقتصاد برای رفع مشکل زغال سنگ پرداخت. به گزارش زرندنیوز ، حسین امیری خامکانی به نقش زغال سنگ در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: زغال سنگ به عنوان ماده اولیه در صنعت فولاد نباید به فراموش سپرده شود. وی افزود: ذوب آهن مصرف
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس به تشریح جلسه خود با اعضای کمیسیون اقتصاد برای رفع مشکل زغال سنگ پرداخت.
به گزارش زرندنیوز ، حسین امیری خامکانی به نقش زغال سنگ در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: زغال سنگ به عنوان ماده اولیه در صنعت فولاد نباید به فراموش سپرده شود.
وی افزود: ذوب آهن مصرف کننده انحصاری زغال سنگ به ویژه زغال سنگ کرمان است باید تولید زغال را در چرخه فولاد ببیند و دولت هم باید تعرفه واردات کک و زغال را به گونه ای تعیین کند که از واردات بی جهت و غیرضروری جلوگیری کند.
نماینده مردم زرند و کوهبنان با اشاره به رکودی که در صنعت فولاد طی سال های گذشته در جهان صورت گرفت، تصریح کرد: در این دوره بیش از همه بخش های فولاد، زغال لطمه دید؛ از جمله تعطیلی معادن، بیکاری کارگران و آنها که باقی ماندند هم با چند ماه حقوق عقب مانده در حال کار هستند.
نایب رئیس کمیسیون انرژی با اشاره به تاخیر در پرداخت حقوق، گفت: ما معتقدیم حال که شرایط اینگونه است این تاخیر باید در همه بخش های فولاد اتفاق بیفتد. میانگین حقوق دریافتی کارکنان زغال سنگ به مراتب کمتر از سایر بخش ها است. بنابراین، مسئولان آن نباید این اصل را نادیده بگیرند.
وی در ادامه افزود: نزدیک دو سال تلاش شد قیمت ذوب آهن عادلانه شود؛ اخیرا هم قیمت جهانی فولاد افزایش یافت. مسئولان ذوب آهن هم پذیرفتند قیمت زغال سنگ را افزایش دهند و توافق شد از ابتدای سال جاری این افزایش صورت گیرد.
نماینده مردم زرند و کوهبنان با بیان اینکه شرکت زغال سنگ طلب بسیاری از ذوب آهن اصفهان دارد، تصریح کرد: اگر این طلب پرداخت شود؛ می تواند مشکلات بسیاری را در بخش زغال سنگ حل کند.
وی با اشاره به جلسه صورت گرفته در کمیسیون اقتصاد گفت: این جلسه با حضور رئیس هیات مدیره ذوب آهن اصفهان، معاون اقتصادی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، مسئولان صندوق فولاد، مسئولان شرکت زغال سنگ و چهار نفر از نمایندگان استان های مختلف تشکیل شد.
امیری خامکانی در ادامه افزود: در این جلسه قرار بر این شد ذوب آهن در اسرع وقت مبلغی به زغال سنگ بپردازد و تا پایان سال جاری هم بدهی خود را تمام کند. بر این اساس حقوق معوقه کارکنان زغال سنگ پرداخت و حقوق ها به روز شود.
وی با اشاره به اینکه ما از سال گذشته پیگیر هستیم که سیستم بانکی به ذوب آهن وام دهد، تاکید کرد: در صورت تحقق این امر، قرار است ذوب آهن آن را در اختیار زغال سنگ بگذارد. در این جلسه نیز به این موضوع اشاره شد که اخذ وام با جدیت بیشتری دنبال شود
نایب رئیس کمیسیون انرژی گفت: همچنین قرار است طی روزهای آتی ستاد تسهیلات ویژه صنایع مخصوص ذوب آهن و صنعت فولاد تشکیل شود. علاوه برآن بدهی های ذوب آهن به دولت هم با مطالبات تامین اجتماعی تهاتر شود.
وی با اشاره به اینکه در این جلسه به موضوع تجدید ساختار و دارایی های صنعت فولاد پرداخته شد، تصریح کرد: در این بین برنامه بلندمدت زغال سنگ مطرح شد که تا پایان سال باید تدوین و عملیاتی شود.
امیری خامکانی همچنین گفت: معاون اقتصادی وزیر کار قرار است، شخصا پیگیر صورتجلسه مذکور و تصمیمات آن باشد. امیدواریم مسئولان بتوانند آن را انجام دهند و صنعت زغال سنگ را از این مشکلات خارج شود.
وی در ادامه به جایگاه زغال سنگ در حوزه انرژی و سوخت کشور اشاره کرد و گفت: ما اگر به دنبال تنوع بخشی در سبد انرژی کشور همچون کشورهای صنعتی هستیم، باید توجه داشته باشیم تاکنون جایی برای این سوخت در سبد انرژی کشور باز نشده است. بسیاری مناطق قابلیت تاسیس نیروگاه های زغال سنگی دارد و طبیعتا این تنوع بخشی نیاز کشوراست.
نماینده مردم زرند وکوهبنان با اشاره به حوادثی که در خطوط انتقال گاز و سایر سوخت ها می افتد، تشریح کرد: ما می توانیم برای تولید برق از زغال سنگ استفاده کنیم، خطرات آن به مراتب کمتر است. همچنین زغال سنگ در تولید انرژی بخش های گوناگون از جمله فولاد نیز کاربرد دارد که در حال حاضر در بخش فولاد مورد استفاده قرار می گیرد.
وی در پایان گفت: اگر سیستم به روزرسانی، دستگاه ها استاندارد و مدیریت درست انجام شود، هزینه های تولید کاهش می یابد در نتیجه سرمایه گذاری در این صنعت به صرفه خواهد بود. از طرفی اگر دولت از واردات کک جلوگیری کند پس از مدتی امکان صادرات کک به وجود می آید و ارزش افزوده هم خواهد داشت.
انتهای پیام/انرژی امروز