- تاریخ انتشار : سه شنبه 24 اسفند 1395 - 14:15
- کد خبر : 18461 چاپ خبر

روابط ایران و آلمان وارد فاز جدیدی شده است
به گزارش زرندنیوز ، رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان گفت: روابط ایران و آلمان که سابقه دیرینه دارد در این شرایط وارد فاز جدید شده است و تحکیم و ارتقا سطح این روابط مورد تاکید واحدهای پارلمانی و نیز واحدهای خصوصی و عمومی دو کشور میباشد. حسین امیری خامکانی افزود: روابط دو کشور در
به گزارش زرندنیوز ، رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان گفت: روابط ایران و آلمان که سابقه دیرینه دارد در این شرایط وارد فاز جدید شده است و تحکیم و ارتقا سطح این روابط مورد تاکید واحدهای پارلمانی و نیز واحدهای خصوصی و عمومی دو کشور میباشد.
حسین امیری خامکانی افزود: روابط دو کشور در اکثر حوزهها حتی در حوزه اقتصادی و تجاری در سختترین شرایط قطع نشد و ادامه یافت.
امیری خامکانی با اشاره به اینکه ظرفیتها و منافع مشترک زیادی بین دو کشور وجود دارد افزود: این ظرفیتها همکاری دو کشور را در زمینههای مختلف غیر قابل تردید میکند.
وی بیان کرد: فعالان حوزه اقتصادی، فرهنگی، گردشگری، مؤسسات علمی، فناوری و تحقیقاتی و دوستداران هنر و میراث در آلمان از ظرفیتهای ایران در حوزههای مذکور خوب واقفند و ایران را از این نظر خوب میشناسند و ارتباط با ایران را یک نیاز و ضرورت میدانند.
وی تاکید کرد: این موضوع هم در دیدارهای بیرون پارلمان و هم در جریان نشستهای درون پارلمان مشهود بود و از برخوردها، نظرات نمایندگان و مسوولان کمیسیونها و کمیتههای مجلس آلمان قابل درک بود.
امیری گفت: البته طبیعی است که در حوزه سیاستهای کلان آلمان، لابیهای صهیونیستی و آمریکایی و ارتباط کلان این کشورها با آلمان و نیز فشارهای عناصر تندرو در این حوزهها به عنوان یک واقعیت کار را سخت میکند.
وی تاکید کرد: اما ما در مجلس و سطح نمایندگی دو ملت باید این خواست و نیاز عمومی دو کشور را برآورده نماییم و در حد امکان موانع موجود بر سر راه ارتباط دو ملت را کاهش دهیم.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان تصریح کرد: این سفر به دعوت گروه دوستی پارلمانی آلمان با ایران بود که در سطح عالی پارلمانی و بیرون پارلمان، به صورت فشرده و پرکار انجام شد.
وی از حضور فعال سفارت ایران در آلمان به خصوص شخص سفیر آقای ماجدی در اکثر جلسات تقدیر کرد و گفت: همراهی کارشناسانی از وزارت خارجه ایران و اداره کل بین الملل مجلس به غنای ملاقاتها کمک خوبی میکرد که جا دارد از آقای ماجدی و نیز آقای دکتر شهریاری سرکنسول ایران در فرانکفورت تشکر نماییم.
امیری با اشاره به اینکه این دیدار اولین دیدار یک هیات پارلمانی ایران با رئیس مجلس آلمان بعد از سالها بود افزود: در محل دفتر آقای لامرت رئیس مجلس آلمان با حضور سفیر ایران دیدار و گفت و گوی دوجانبه انجام شد.
وی به دیگر نشستهای گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان با مقامهای آلمانی اشاره کرد و گفت: در این دیدار نشستهایی با نایب رییس مجلس آلمان، دو نشست با همتایان خودمان، رییس و نایب رییس گروه دوستی آلمان وسایراعضا و نشستهایی با کمیسیونها و کمیتههای تخصصی در حوزههای سیاست خارجی، فرهنگی، آموزشی و گردشگری به صورت جداگانه داشتیم.
وی اضافه کرد: همچنین نشستهایی با معاون وزارت خارجه آلمان و همکارانشان و نیز معاون وزارت آموزش و پژوهش آلمان و همکارانشان در وزارتخانههای مربوطه برگزار کردیم.
وی با بیان اینکه اتحادیه اتاقهای بازرگانی آلمان که بیش از ۳۰۰ اتاق بازرگانی و مجموعهای از ۳ میلیون شرکت است تصریح کرد: ضمن برگزاری نشست با مسوولین این اتحادیه، نشستی با مسئولین موسسه تبادلات آکادمیک، موسسه باستان شناسی آلمان و موسسه اعتباری توسعهای KFW که یک کنسرسیوم بانکی سرمایهگذاری است و نیز با یکی از بانکهای این مجموعه به نام IPEX که در فاینانس پروژههای خارج از آلمان فعالیت دارند برگزار کردیم.
امیری خاطر نشان کرد: البته خبر اعتصاب خطوط هوایی روز جمعه در برلین باعث شد که دو جلسه نهایی پنجشنبه کنسل شود چرا که پرواز برگشت صبح جمعه هیات دچار مشکل نشود.
رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و آلمان تاکید کرد: در همه این دیدارها طرفهای آلمانی کاملاً در همکاری و ارتباط همه جانبه تاکید داشتند و خواهان رفع موانع همکاریهای دو جانبه در حوزههای مختلف دو کشور از دولتهای دو کشور بودند.
وی افزود: هیئت پارلمانی ایران نیز همواره بر چند نکته از جمله، حمایت پارلمانی ایران از تحکیم و ارتقاء سطح روابط در چارچوب منافع مشترک واحترام متقابل با توجه به نقش تعیین کننده ایران در منطقه و آلمان در اتحادیه اروپا، حضور مردم در پایداری نظام و ثبات و امنیت ما در منطقه، تاکید بر تحرک بیشتر در روابط بانکی و رفع سایر موانع همکاری توسط آلمان و بر سیاست تعامل و تنش زدایی جمهوری اسلامی با کشورهای مختلف که در جریان مذاکرات هم نشان داده شد تاکید داشتیم.
وی اظهار کرد: ایران در منطقه به یک جزیره امن تبدیل شده است که این امر فرصت همکاری را به خصوص در زمینههای اقتصادی با آلمان و حتی برای بازار کار سایر کشورهای منطقه فراهم میکند.
امیری با بیان اینکه بر ضرورت حفظ دستاورد جهانی بر جام با توجه به تلاش یکی دو ساله که انجام شده و همه بلوک شرق و غرب توافق کردند تاکید داشتیم ابراز کرد: نباید اجازه داده شود که یک گروه تندرو در آمریکا به این توافق لطمه بزند.
وی خاطر نشان کرد: آلمان و اروپا مجموعه بزرگ اقتصادی هستند و باید با تکیه بر این توان و استقلال خود تصمیم تاریخی بگیرند و از دستاورد برجام و توافق خود حفاظت نمایند.
امیری گفت: این شیوه حل چالشهای بین المللی که در برجام به وجود آمد میتواند برای حل بسیاری از مشکلات به کار گرفته شود که هزینه کمتری بر ملتها تحمیل کند.
انتهای پیام/