• تاریخ انتشار : جمعه 29 تیر 1397 - 0:08
  • کد خبر : 23256
  • چاپ خبر

اشتباه دولت در افزایش سهم صادرات نفت در برنامه ششم توسعه/پشت پرده واگذاری شرکت ملی مس به بخش خصوصی

اشتباه دولت در افزایش سهم صادرات نفت در برنامه ششم توسعه/پشت پرده واگذاری شرکت ملی مس به بخش خصوصی نشست تخصصی قرارگاه شهید احمدی‌روشن با موضوع مالیات بر سرمایه با حضور محمدرضا پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در محل ناحیه بسیج دانشجویی کرمان برگزار شد. محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم

اشتباه دولت در افزایش سهم صادرات نفت در برنامه ششم توسعه/پشت پرده واگذاری شرکت ملی مس به بخش خصوصی

نشست تخصصی قرارگاه شهید احمدی‌روشن با موضوع مالیات بر سرمایه با حضور محمدرضا پور ابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در محل ناحیه بسیج دانشجویی کرمان برگزار شد.

محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این نشست ضمن تبریک دهه کرامت در ارتباط با وضعیت فعلی اقتصاد حاکم بر ایران اظهار داشت: شرایط اقتصادی ما محصول چند عامل است، ساختاری در طول ۴۰ ساله شکل گرفته که وجود نداشته و اکنون تشدید شده و دیگری به قبل از انقلاب برمی‌گردد.

وی عنوان کرد: سهم فروش نفت در اقتصاد ما به پاشنه آشیل فشار دشمن تبدیل شده، در بحث منابع و مصارف ارزی با تحریم نفت مشکل نداریم، ۵۵ میلیون صادارت نفتی و ۴۵ میلیون دلار صادارت غیر نفتی داریم، دو سال قبل قیمت نفت زیر ۳۰ دلار بوده و در سه ماهه اول سال جاری بالای ۶۵ دلار فروخته شده است.

پور ابراهیمی تصریح کرد: با افزایش قیمت‌های جهانی پتروشیمی، مس و سنگ آهن سالانه ۱۱۰ میلیارد دلار صادرات داشته و ۴۵ میلیارد دلار واردات داشتیم و ما در تامین مصارف ارزی مشکل نداریم.

اشتباه دولت در افزایش سهم صادرات نفت در برنامه ششم توسعه

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دلیل فشار دشمن بر عدم فروش نفت ایران این است که فروش نفت در بودجه کشور سهم دارد که با استفاده از آن حقوق کارکنان، کارمندان و حقوق جاری پرداخت می‌شود، همچنین سهم نفت در بودجه عمومی کشور قابل توجه است.

وی ابراز داشت: قبل از انقلاب ۷۰ درصد صادرات مربوط به نفت بود اما این سهم کاهش یافت اما جدی نبود تا پاشنه آشیل فشار دشمن بر اقتصاد ما نباشد، سهم فروش نفت از فروش روزی ۳ میلیون بشکه به زیر یک‌میلیون بشکه در روز رسید لذا دولت برای کاهش وابستگی به آن مجبور شد نفت را کاهش دهد اما با کاهش تحریم‌ها و افزایش قیمت نفت مجدد فروش نفت افزایش یافت.

پورابراهیمی با بیان اینکه ذخایر نفتی مشترکی با کشورهای امارات و قطر داریم لذا اگر برداشت نکنیم حق ما ضایع می‌شود، یادآور شد: بنابراین باید نفت را بفروشیم و درآمد حاصل از آن در صندوق توسعه ملی قرار بگیرد تا در سرمایه‌گذاری مورد مصرف واقع شود اما در برنامه ششم توسعه سهم صادرات نفت توسط دولت افزایش یافته که این اشتباه بود و تذکر دادیم.

پشت پرده واگذاری شرکت ملی مس به بخش خصوصی

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس ادامه داد: سهم دولت را باید در اقتصاد کاهش دهیم چراکه دولت‌ها نارکارآمد هستند و اقتصاد را تخصصی نمی‌بینند زیرا درگیر منافع، بروکراسی باندی و دیوان سالاری است بنابراین تصمیم بر اجرای اصل ۴۴ گرفته شد که به صورت شکلی اجرایی شد اما محتوایی عملیاتی نشد لذا ما شاهد بودیم گرچه دولت از شرکت‌های دولتی خارج شد اما غیرمستقیم دوباره با خرید سهام توسط سازمان‌ها وارد شده است.

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی مس قرار بود به بخش خصوصی واگذار شود اما این امر محقق نشد، گفت: در سال ۸۵ قرار شد که واگذار شود اما ۶۰ درصد واگذاری هنوز صورت نگرفته است در حالی که ۴۰ درصد آن دست سهام عدالت است اما در شرایط فعلی نمی‌دانیم که سهام عدالت دست کیست؟ کسی نمی‌داند، باندهای مافیایی در سهام عدالت نفوذ کردند در دولت قبل و فعلی تاکید کردیم دست از سهام عدالت بردارند.

سهام شرکت‌های دولتی در دست وزارت رفاه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مابقی سهام مس در صندوق بازنشستگی است که رئیس صندوق بازنشستگی مس هم مدیرعامل صنایع مس است لذا این شرکت اداره‌اش به مراتب بدتر شده است و تمام سهام خصوصی را دوباره شرکت‌های وابسته به دولت خریداری کرده‌اند مانند نیروگاه، خودروسازی، بیمه‌ها، بانک بنابراین خصوصی‌سازی عملا شکل نگرفته است.

پورابراهیمی ادامه داد: سهام شرکت‌های دولتی در دست وزارت رفاه است زیرا سازمان تامین اجتماعی و صندوق‌های بیمه‌ای ۲۰ تا ۴۰ درصد سهام را خریده‌اند از نظر قانونی ممنوع نبوده اما عملا نظارتی دیگر وجود ندارد لذا در حالی حاضر وزارت رفاه متولی اقتصاد ایران شده است به‌گونه‌ای که در جایی وزیر نفت اعلام کرد که تنها وزراتخانه‌ای که پتروشیمی و پالایشگاه ندارد همین وزارتخانه نفت است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس تاکید کرد: ناکارآمدی در اداره کشور، سوء‌تدبیر و رفتار غیرتخصصی مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، لذا تخصص لازم است.

برنامه ۱۵ بندی دولت برای نرخ ارز به تصمیم یک شبه تبدیل شد/سیف گفت: جبران می‌کنم

وی تصریح کرد: در خصوص نرخ ارز از دولت سؤال کردیم که چه راه‌حلی دارید؟ گفتند، برنامه‌ای با ۱۵ بند داریم اما یک شبه تصمیم گرفتند که سود سپرده را از ۱۵ درصد به ۲۰ درصد افزایش دهند این یعنی نظریه غیرتخصصی و نا کارآمد و هیچ خبری از برنامه ۱۵ بندی نبود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: دولت بدون هماهنگی ما رؤسای بانک مرکزی و دولتمردان را جمع کرد به یک‌باره نرخ سود سپرده را افزایش داد و زمانی که پرسیدیم از رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد که شما با چه منطقی به اینجا رسیدید؟ گفتند: توضیح می‌دهیم در حالی که خودشان اعلام کردند این حجم از افزایش را قبول نداریم اما اعلام کردند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس عنوان کرد: در حالی که نرخ هزینه مالی افزایش داده شده است و ما به سختی آن را پایین کشیدیم، با این اوصاف اقتصاد قفل می‌کند لذا به جای ساماندهی محورهای بانکی و حجم نقدینگی با افزایش سود سپرده ۱۵ هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد کردند و رئیس بانک مرکزی اعلام کرد که جبران می‌کنم، اکنون باید پرسید شما از کجا جبران می‌کنید ؟ لذا خودمان با متخصصان این حوزه هم‌گرا یک طرح جامع نوشتیم .

۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار واردات/ بیش از ۳۰ میلیارد دلار درخواست واردات

وی ابراز داشت: در اسرع وقت یک طرح دو فوریتی ساماندهی نرخ ارز برای دو بازار ثانویه و اولیه ارائه شد در شرایطی که دشمن قصد دارد به نقل و انتقالات ما ضربه بزند لذا در بازار اولیه که شامل کالاهای اساسی است دولت هر چه می‌فروشد از سهم نفت را باید برای تامین مواد اساسی همچون مواد غذایی، دارو، نهاده‌های دامی و مواد اولیه تولید دارو و معیشت مردم همچون گندم و غلات تخصیص دهد و به خوبی بر آن نظارت کند تا با همان قیمت به مردم برسد اما عملا نظارتی صورت نگرفت و فجایعی در بحث واردات بی‌حساب و کتاب شکل گرفت.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: مقوله صادرات با ارز ۴۲۰۰ عملا متوقف می‌شود اما دولت گفت ما قبول نداریم و ما اعلام کردیم که بازار رسمی در حال وفق دادن خود با شرایط جدید است، بازارهای آنی در سکه و خودرو و مدت‌دار درعرصه لوازم خانگی تحت تاثیر نرخ ارز است، فاصله زمانی بر آن تاثیر می‌گذارد به طور مثال قیمت پسته در بازار داخلی ۶۰ هزار تومان است اما صادر کنند کمتر از ۵۰ هزار تومان می‌شود لذا بازار ارز برای صادرات باید آزاد باشد با هر نرخی که تولید کننده برایش صرف داشته باشد.

پورابراهیمی با اشاره به این موضوع که با ارز ۴۲۰۰ تومانی همه وارد کننده می‌شوند، عنوان کرد: در ابتدای سال مشاهده کردیم که نزدیک به ۴۰ تا ۵۰ میلیارد دلار واردات صورت گرفته و بیش از ۳۰ میلیارد دلار درخواست وارداتی ثبت شد.

حتی چینی‌ها نرخ ارز خودشان را کاهش دادند!

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یادآور شد: کاهش ارزش پول ملی نیز دو پیامد دارد در عرصه منفی که سبب آثار تورمی و قدرت خرید پایین برای مردم می‌شود اما در نقطه مثبت صادرات رونق می‌گیرد واردات کاهش پیدا می‌کند، نرخ توافقی ارز قبلا ۳ هزار تومان بوده و اکنون ۸ هزار تومان است، بنابراین واردات صرفی ندارد و صادارت به شدت شروع به رشد می‌کند حتی چینی‌ها نیز نرخ ارز خودشان را کاهش دادند که آمریکا معترض شد و شکایت کرد زیرا واردات چین از آمریکا به صفر می‌رسد پس علیه آمریکا جنگ تجاری راه انداختند و چینی‌ها واردات از آمریکا را کاهش و صادراتشان را به این کشور افزایش دادند.

وی با اشاره به برگزاری جلسه خصوصی با رهبر انقلاب افزود: ایشان از ما خواستند تا نقشه راه را طراحی کنیم و اقدامات مقطعی انجام نشود و برای آینده برنامه‌ریزی شود، اگر امروز ایران تحریم شده طلایی‌ترین فرصت برای جان گرفتن دوباره تولیدات ملی است لذا اکنون چوب کاهش ارزش پول ملی را خوردیم و دهک‌های کم‌درآمد دارند تلخی آن را می‌چشند اما در حال ضرردهی هستیم و رئیس بانک مرکزی ادعای رفع مشکل و جبران خسارت دارد .

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: با توجه به عرضه بی‌حساب و کتاب ارز ۴۲۰۰ در کشور سخنگوی دولت اعلام کرد که به هر میزان یا هر شکلی و روشی که ارز۴۲۰۰ تومانی می‌خواهید، موجود است، حال جای سؤال دارد که اگر ارز وجود دارد چرا نرخ می‌دهید این یعنی سوء‌تدبیر فاحش، خواستیم اعتراض کنیم آقای لاریجانی رئیس مجلس قبول نکرد و گفت: بگذارید دولت کار کند اعتراض نکنید، زمانی که دیدیم اقتصاد کشوردر حال قفل شدن است به آن اعتراض کردیم در ابتدا رئیس مجلس را توجیه کردیم بعد با رؤسای تیم اقتصادی دولت به بحث نشستیم تا قیمت دو نرخی ارز اعلام شود.

عملیات روانی در تحریم‌های فعلی بیشتر است

پورابراهیمی که عمده مشکلات کشور را داخلی می‌دانست به فضای بیرونی اشاره کرد و افزود: فضای واقعی و میدانی در تحریم‌های فعلی مثل قبل نیست اما عملیات روانی آن بیشتر است مرحله قبل ما از همه جا تحریم بودیم اما الان فقط آمریکا قلدری می‌کند لذا در گذشته آمریکایی‌ها ما را رصد کرده بود و برنامه می‌ریختند اما اکنون شرکت‌های کوچک ما را هم رصد می‌کنند اینکه با کدام بانک مراوده می ‌نند لذا شرایط فعلی ما از سوء مدیریت و ساختار درونی ایجاد شده است که ما باید یک تصمیم واحد بگیریم .

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس تاکید کرد: شورای هماهنگی اقتصاد از دو ماه و نیم قبل تشکیل شده است و رهبر انقلاب سر فصل‌های مهمی را مطرح کردند که ساماندهی نظام بانکی را باید در اولویت قرار بدهید بنابراین از دولت خواستند که شما مجری عملیات کشور هستید و مشاوران کمک شما هستند، طرح بدهید و جمع‌بندی کنید لذا هر جمع‌بندی که ارائه دهید بنده حمایت می‌کنم و باید عملیاتی شود، رهبری پای دولت ایستاده و در هیچ دوره‌ای اینگونه حامی دولت نبوده‌اند .

پور ابراهیمی در خاتمه به استیضاح وزیران در هفته بعد اشاره کرد و یادآور شد: من از استیضاح در این مجلس خوشبین نیستم تاکنون از این استیضاح‌ها چیزی بیرون نیامده اما امیدواریم نتیجه‌ای داشته باشد و دولت و مجلس با رویکرد همگرایی، همراهی و با تغییر نیروهای ناکارآمد در دولت و جایگزین کردن نیروهای همگرا و متخصص توان عملیاتی را دوچندان کند تا بخش زیادی از این مشکلات حل شود .

انتهای پیام/کرمان خبر

لینک کوتاه

برچسب ها