• تاریخ انتشار : سه شنبه 24 مهر 1397 - 19:22
  • کد خبر : 24565
  • چاپ خبر

برگی از جنایت رژیم پهلوی در کرمان/ ماجرای آتش زدن قرآن‌ها

برگی از جنایت رژیم پهلوی در کرمان/ ماجرای آتش زدن قرآن‌ها ۲۴ مهرماه ۵۷، عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد جامع کرمان، جنایت دیگری را در کارنامه سیاه رژیم پهلوی ثبت کردند و مردمی که در این روز به بهانه بزرگداشت شهدای قیام ۱۷ شهریور تهران گرد هم جمع شده بودند با آتش خشم

برگی از جنایت رژیم پهلوی در کرمان/ ماجرای آتش زدن قرآن‌ها
۲۴ مهرماه ۵۷، عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد جامع کرمان، جنایت دیگری را در کارنامه سیاه رژیم پهلوی ثبت کردند و مردمی که در این روز به بهانه بزرگداشت شهدای قیام ۱۷ شهریور تهران گرد هم جمع شده بودند با آتش خشم رژیم پهلوی مواجه شدند.

به گزارش زرندنیوز ، در روز دوشنبه ۲۴ مهرماه ۱۳۵۷، عمال رژیم پهلوی با حمله به مسجد جامع کرمان، جنایت دیگری را در کارنامه سیاه رژیم پهلوی ثبت کردند و مردمی که در این روز به بهانه بزرگداشت شهدای قیام ۱۷ شهریور تهران گرد هم جمع شده بودند با آتش خشم رژیم پهلوی مواجه شدند.

در کتاب «انقلاب اسلامی در کرمان» که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده درباره جنایت رژیم پهلوی در مسجد جامع کرمان آمده است: روز دوشنبه به دعوت جامعه روحانیت و انقلابیون شهر کرمان مجلس بزرگداشتی در مسجد جامع به مناسبت چهلم شهدای ۱۷ شهریور تهران و سالگرد شهادت فرزند امام، مرحوم آیت‌الله سیدمصطفی خمینی منعقد شده بود که ناگهان با هجوم وحشیانه عمال رژیم پهلوی روبرو شد.

محمدرضا باهنر که خود شاهد جنایت رژیم پهلوی بود، خاطرات خود از این فاجعه را اینگونه روایت می‌کند: «در مراسم آن روز بیانیه‌ها در محکومیت رژیم طاغوت و در حمایت از حضرت امام خوانده شد از سخنرانان آن جلسه فکر می‌کنم حاج آقای نیشابوری بودند که سخنرانی نسبتاً آرامی را برگزار کردند.

سخنرانی‌ها خیلی حاد و تند و آتشین نبود و مردم یک‌سری شعار دادند و بیانیه‌ها هم قرائت شد، زمانی که برنامه داشت به پایان خود نزدیک می‌شد، حمله با پرتاب سنگ و خرده شیشه و چیزهای دیگر شروع شد.

در حادثه حمله به مسجد جامع کرمان، رژیم پهلوی از کولی و امثال این تیپ آدم‌ها استفاده کرد که پول مختصری به آنها وعده داده شده بود، نیروهای خشن آگاهی آن زمان و شهربانی رژیم پهلوی هم در لباس شخصی فعالیت داشتند و نیروهای ساواک هم در قضیه بودند.

عمال رژیم پهلوی، وسایل نقلیه‌ مردم که آن موقع‌ها غالباً دوچرخه و موتورسیکلت بود و در نزدیکی مسجد پارک کرده بودند به آتش کشیدند، بعضی از بخش‌های داخل مسجد را آتش زدند که به کلام‌الله مجید، مفاتیح و کتاب‌های دینی توهین شد و بعضی از این کتاب‌ها در آتش سوختند».

شهر کرمان بعد از این حادثه، چهره‌ یک شهر آشوب زده یافته و از همه غریب‌تر و غمبارتر چهره‌ خون‌گرفته و غارت‌زده‌ مسجد جامع کرمان بود که در آن روز با شنیع‌ترین و ننگین‌ترین اعمال و نفرت‌آورترین رفتارها مواجه شد، وضعیتی که در طول قرن‌ها که از احداث آن می‌گذشت به یاد نداشت.

انتهای پیام/فارس

لینک کوتاه

برچسب ها