- تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 آذر 1397 - 21:16
- کد خبر : 24912 چاپ خبر

سرنوشت شن های روان منطقه گردشگری روستای دهزوئیه چه می شود؟!
هر شهری در بطن خود دارای جاذبه گردشگری و مناظر زیبای خدادادی است، که توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند. مناظری که اگر توجه مسئولین را نیز داشته باشد به جایی بی نظیر برای لذت بردن از مواهب الهی تبدیل خواهد شد. شن های روان منطقه دهزوئیه که به بحث داغ این
هر شهری در بطن خود دارای جاذبه گردشگری و مناظر زیبای خدادادی است، که توجه افراد زیادی را به خود جلب می کند. مناظری که اگر توجه مسئولین را نیز داشته باشد به جایی بی نظیر برای لذت بردن از مواهب الهی تبدیل خواهد شد.
شن های روان منطقه دهزوئیه که به بحث داغ این روزهای فضای مجازی تبدیل شده است، نیز یکی از این مناظر است که علی رغم دارا بودن مناظر بکر و زیبای کویری و از همه مهمتر توجه مردم شهرستان به این منطقه باز هم شاهد بی مهری هایی به آن هستیم.
ما نیز بر آن شدیم تا چند و چون این ماجرا را از زبان فرماندار و رئیس میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان زرند جویا شویم.
حبیب الله خنجری فرماندار شهرستان زرند در رابطه با منطقه گردشگری روستای دهزوئیه و بارگیری شن های این منطقه در گفت و گو با خبرنگار زرند نیوز گفت : بارگیری شنهای منطقه دهزوئیه با مجوز اداره صنعت،معدن و تجارت و از سالهای گذشته در حال انجام است که اخیرا در فضای مجازی مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: همه ی بارگیری ها با مجوز و قانونی بوده است که با پیگیری های اداره میراث فرهنگی و گردشگری منطقه ی جدیدی به منظور کمپ گردشگری اختصاص داده شده است و هیچ گونه برداشت و بارگیری شن ازاین مناطق جدید صورت نمی گیرد.
باصره رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت ضمن نارضایتی از بارگیری شن های این منطقه در رابطه با واگذاری مجوز برای بارگیری شن های منطقه دهزوئیه گفت : در حال حاضر کشاورزان گوی سبقت را ربوده اند.
ایشان اعلام نمود: تاکنون تعداد مجوز های برداشت موقت در زمینه ماسه بادی توسط سازمان صنعت،معدن و تجارت استان کرمان با در نظر گرفتن تمام شرایط قانونی (استعلام از ادارات منابع طبیعی ،محیط زیست ،آب منطقه ای ،میراث فرهنگی و سایر ادارات مرتبط ) صادر گردیده است که با نظارت این اداره و اداره منابع طبیعی اقدام به برداشت ماسه بادی می شود.
وی به نحوه ی صدور مجوز اشاره کرد و افزود : در حال حاضر درخواست متقاضیان که از سوی جهاد کشاورزی به جهت مصارف کشاورزان در باغات به کار گروه ارسال می شود مورد بررسی قرار می گیرد و پس از نظر اعضای کارگروه جهت ادامه مراحل قانونی به سازمان صنعت و معدن و تجارت ارسال می گردند.
باصره یادآور شد: متاسفانه در سنوات گذشته عده ای سودجو بدون مجوز اقدام به برداشت ماسه بادی می نمودند که بیشترین تخریب ها هم در زمینه محیط زیست و منابع طبیعی همین افراد فاقد مجوز بوده اند که تاکنون تعدادی شناسایی و ضمن متوقف ساختن عملیات برداشت پرونده آنان جهت برخورد قانونی به مراجع ذی صلاح ارجاع گردیده است.
لازم به ذکر است در حال حاضر منطقه دهزوئیه تعداد ۶ عدد مجوز برداشت موقت ماسه بادی در سنوات گذشته صادر شده که در حال حاضر یک محدوده مجازو فعال می باشد.
در گفت و گو با محمد اسلامی رئیس میراث فرهنگی و گردشگری در رابطه با منطقه ی دهزوئیه، وی گفت : مردم شهرستان زرند در این شرایط اقتصادی بیش از هر چیزی به نشاط و شادابی نیاز دارند که همه مسئولین و دستگاه ها باید برای ایجاد چنین فضاهایی تلاش کنند .
وی در رابطه با منطقه گردشگری روستای دهزوئیه بیان کرد: سال گذشته اولین تور گردشگری در این منطقه به همت اداره میراث فرهنگی و گردشگری شکل گرفت که بعد از آن با اقبال عمومی مواجه و به تفریحگاهی برای مردم تبدیل شد تا تعطیلات را در آنجا سپری کنند.
وی افزود: میراث فرهنگی برای حفظ این منطقه کویری و بکر تمام تلاش خود را انجام می دهد .
وی تصریح کرد : از سوی میراث فرهنگی به شدت با موضوع بارگیری شن ها مخالفت شده است، و هیچگونه درخواست استعلامی از زمان ریاست بنده تا به حال در رابطه با بارگیری شن ها برای اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان ارسال نشده است. به دلیل همین مخالفتها بوده که روند باگیری شنها کند شده است.
ایشان همچنین افزود : برای هر اقدام قانونی از سوی میراث فرهنگی برای مقابله با این موضوع لازم است که منطقه ثبت شده باشد در همین راستا با چند سرمایه گذار صحبت شده بود که به دلیل موانع و مشکلات اداری بر سر این موضوع آنها نسبت به این قضیه بی رغبت شده اند.
اسلامی گفت : وجود این جاذبه گردشگری بر کسی پوشیده نیست و در حفظ آن باید کوشید اما در کنار آن باید منافع کشاورزان که با کم آبی دست و پنجه نرم می کنند را در نظر گرفت،زیرا در هر صورت ظرفیت شن های این منطقه محدود است و باید فکر اساسی برای مشکلات آنها صورت گیرد.
وی پیرو واگذاری منطقه ای از مناطق شنی دهزوئیه به اداره میراث فرهنگی و گردشگری خاطر نشان کرد: انتهای تپه های دهزوئیه و نزدیک به روستای جلال آباد منطقه ای با شن هایی مخلوط که ارزش کشاورزی ندارد وجود دارد که به اداره میراث فرهنگی و گردشگری اختصاص داده شده است تا برای ایجاد جاذبه گردشگری اقدام کند.
رئیس میراث فرهنگ و گردشگری شهرستان زرند گفت : علاوه بر منطقه ی دهزوئیه مناطق مستعد دیگری نظیر چاه شور و حوزه(حوضه) انجیر یزدان آباد وجود دارد که اقداماتی جهت جذب سرمایه گذار و ثبت این مناطق انجام شده است که امیدوارم با کم شدن موانع اداری در سطح کلان شاهد تسریع این امر باشیم. و در نهایت مشکل بارگیری شن ها از مناطق دهزوئیه قابل حل است که همت، تلاش و مساعدت همه ی مسئولین را می طلبد.
پی نوشت:
با وجود مخالفت ها و نارضایتی هایی که مسئولین و مردم از این موضوع دارند ، این سوال در ذهن نقش میبندد که چاره کار کجاست ؟چرا به نوجوانان و جوانانی که این مناطق را برای تفریح انتخاب کرده اند احترام نمیگذاریم ؟ این مناطق جزء مواهب الهی هستند که نیاز به سرمایه گذاری کلانی ندارد چرا این را هم از جوانان دریغ میکنیم ؟ چه کسی باید جلوی این چنین موضوعاتی را بگیرد ؟ و تا کی باید شاهد تخریب این مواهب الهی باشیم ؟چرا به جای رسیدگی بنیادی به مشکلات کشاورزان سعی در تطهیر سازی این موضوع می شود؟ با توجه به محدود بودن اعتبار مجوزها برای بارگیری شن ها، چرا بازهم شاهد این اتفاق هستیم و این موضوع تا کی ادامه خواهد داشت ؟ منتظر پاسخ مسئولین به این پرسش ها هستیم.