- تاریخ انتشار : پنجشنبه 15 آذر 1397 - 12:13
- کد خبر : 24974 چاپ خبر

خودکشی معضل پیش روی خانواده های زرندی
خودکشی معضل پیش روی خانواده های زرندی اجلاسیه مجمع عمومی بسیج شهرستان زرند با محوریت علل خودکشی و راهکارهای موثر در پیش گیری از این معضل اجتماعی به همت مرکز راهبردی سپاه ناحیه زرند برگزار شد. به گزارش خبرنگار زرند نیوز : در این نشست که با حضور مسئولین و جمعی از نخبگان و اعضای
خودکشی معضل پیش روی خانواده های زرندی
اجلاسیه مجمع عمومی بسیج شهرستان زرند با محوریت علل خودکشی و راهکارهای موثر در پیش گیری از این معضل اجتماعی به همت مرکز راهبردی سپاه ناحیه زرند برگزار شد.
به گزارش خبرنگار زرند نیوز : در این نشست که با حضور مسئولین و جمعی از نخبگان و اعضای کارگروه های علمی و تخصصی در محل سالن اجتماعات امام حسن (علیه السلام ) اداره آموزش وپرورش شهرستان زرند برگزار گردید، راهکارهای مقابله با این معضل اجتماعی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
سرهنگ پاسدار اکبر کردی فرمانده سپاه ناحیه زرند در ابتدای این نشست با تقدیر و تشکر از شرکت کنندگان و نخبگان گفت: بسیج در عرصه های مختلف فعالیت می کند و در طول چهل سال انقلاب اسلامی دستاوردهای زیادی را داشته است که می توان به زمینه های مختلف پزشکی ،نانو،هسته ای ،سازندگی ،عمرانی ،کشاورزی اشاره نمود گرچه دشمنان خارجی وبرخی از عوامل داخلی توان دیدن بسیجی و دستاوردهای بسیج را ندارند.
فرمانده سپاه زرند در ادامه در خصوص دستور کار این نشست گفت ،مرکز راهبری بسیج در ۸ کارگروه،فرهنگی ،سازندگی،علمی ،دفاعی،کشاورزی،فن آوری ،عمرانی ، اقتصادی در حال فعالیت می باشد که یکی از مواردی که امروز در دستور کار قرار دادیم در این نشست ،بحث خودکشی است که شهرستان زرند به آن گرفتار شده است لذا همه ما وظیفه داریم برای کاهش آن تلاش کنیم ،خصوصا هنرمندان شهرستان و بسیج هنرمندان می توانند با ساخت برنامه های مختلف در جهت کاهش خودکشی اثرگذار باشند.
در ادامه این نشست خانم دکتر قنبری روان شناس عضو هئیت علمی دانشگاه شهید باهنر در خصوص پدیده خودکشی گفت : زندگی جنبه های مثبت و منفی بسیاری دارد؛ رضایت خاطر، آرامش، موفقیت، خلاقیت، شادی؛ بخشی از آن نیز بی روح، تکراری، کسل کننده، یکنواخت و در حادترین و دشوارترین شرایط مملو از تجارب دردآور، تاسف بار، اندوهناک، اضطراب آور و ناراحت کننده است.
وی افزود :کسانی که دست به خودکشی می زنند معمولاً زمینه ای طولانی از عدم ثبات و سازگاری در خانواده، مدرسه، محل کار و اجتماع خود دارند. از آنجایی که آنها اغلب تصور می کنند که والدین، اعضای خانواده و مراقبان آنها مورد اطمینان نیستند و نمی توانند مشکل خود را با آنها در میان بگذارند لذا با دوستانشان درباره اقدام خود صحبت می کنند. به همین دلیل در بیشتر موارد درمان این گروه به تعویق می افتد. نوجوانانی که در چنین شرایطی قرار می گیرند احتمالاً دچار احساس گناه شدید و یا شکست های پی درپی در زندگی شان شده اند و قدرت مقابله با آن را ندارند و خودکشی هستند.
دکتر قنبری در ادامه عوامل و زمینه هایی که منجر به اقدام برای خودکشی می شوند را برشمرد و گفت : داشتن سابقه افسردگی مزمن سابقه مشکلات روانی در خانواده، به ویژه داشتن سابقه افسردگی و رفتارهای مخرب و آزاردهنده جدایی ها و گسستگی های خانوادگی مشکلات روانی یا بیماری های جسمانی مزمن و پیشرفته اعتیاد به الکل ومواد مخدر سابقه تجاوزات جنسی داشتن سابقه اقدام به خودکشی در گذشته داشتن سابقه خودکشی در خانواده و اطرافیان دوری گزینی از جمع و انزواطلبی داشتن رفتارهای پرخاشگرانه شدید در خانه، مدرسه، اجتماع و بین دوستان دسترسی به وسایل کشنده و مخرب سست شدن پیوندهای عاطفی در خانواده ها افزایش فشارهای اجتماعی برای کسب استقلال و موقعیت های بالای تحصیلی – شغلی ایجاد استرس های ناشی از ازدواج و تشکیل زندگی علائم اقدام به خودکشی است. اغلب افرادی که خودکشی می کنند معمولاً از خودکشی حرف می زنند. ولی اغلب کسانی که درباره خودکشی صحبت می کنند الزاماً خودکشی نمی کنند.
وی در پایان سخنان خود راههای پیشگیری از خودکشی را ،نقش کمک ها و مداخلات خانواده ها برشمرد و یادآور شد : جوانان در دوره ی پرتلاطم زندگی می کنند که با تغییرات چشمگیر روحی ، روانی ،جسمانی ، شناختی همراه است. متاسفانه گروهی ازخانواده ها به علت بی توجهی یا عدم آشنایی با روش های ارتباط برقرار کردن با نوجوان و جوانان، نمی توانند رابطه ی گرم و صمیمانه با آنها برقرار کنند و از دیگر عوامل می توان به گوش کردن ،همدلی ،امید وتوکل به خداوند یعنی اعتماد و تکیه کردن به قادر مطلقی که همه اختیارات و امکانات در ید قدرت اوست و مهربان ترین مهربان ها نسبت به انسان هاست. به تعبیر قرآن کریم، هر کجا که باشیم، او با ماست و هرگاه که اراده کنیم، می توانیم او را بخوانیم و بدون هیچ تشریفات و تکلفی با خدای خود رابطه برقرار کنیم.
سید مهدی قویدل رئیس مجمع بسیج و دادستان شهرستان زرند درخاتمه نشست هدف از برگزاری این جلسه را ،تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی است و این مجمع یک اتاق فکر بزرگ در این شهرستان در راستای حل مشکلات و مطالبات مردمی عنوان نمود وگفت : مجمع بسیج اتاق فکری با حضور نخبگان و متخصصین بسیجی فعال در همه زمینه ها است و مدیران نظام با استفاده از پتانسیل ها و ظرفیت ها در راستای رسیدن به اهداف سازمانی استفاده می کنند. کارگروه های تخصصی این مجمع مشکلات مردم را جمع آوری و در این کار گروها نخبگان بسیجی نظرات خود را ارائه داده و راهکارهای مناسب را بررسی و به مسوولین منطقه پیشنهاد می دهند ودر قالب مصوبه های مجمع به رده های مربوطه شهرستان و استانی ارسال و پیگیری خواهد شد.
شایان ذکراست : در این نشست چند نفر از اعضای کارگروهای تخصصی دیدگاه وراهکاری مختلف را جهت جلوگیری از خودکشی بیان نمودند.
انتهای پیام/
خبرنگار : اکبر ابراهیمی زرندی