- تاریخ انتشار : سه شنبه 20 آذر 1397 - 16:39
- کد خبر : 25113 چاپ خبر

افزایش معلولین با سوانح رانندگی
اولین قدم در راه خدمت به معلولین اصلاح نوع دیدگاه و نوع نگرش به این قشر است ابراهیمی رئیس اداره بهزیستی شهرستان زرند در رابطه با گرامیداشت هفته معلول گفت: قوانین جامع حمایت از حقوق معلولین شامل ۳۲ ماده است که در این قوانین به حقوق معلولین اشاره شده و همچنین سازمان هایی را ملزم
اولین قدم در راه خدمت به معلولین اصلاح نوع دیدگاه و نوع نگرش به این قشر است
ابراهیمی رئیس اداره بهزیستی شهرستان زرند در رابطه با گرامیداشت هفته معلول گفت: قوانین جامع حمایت از حقوق معلولین شامل ۳۲ ماده است که در این قوانین به حقوق معلولین اشاره شده و همچنین سازمان هایی را ملزم کرده است که خدماتی را جهت رفاه حال آنها ارائه دهند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان اضافه کرد: یکی از دلایل نامگذاری هفته معلول را ، برداشتن موانع فکری، اجتماعی و اقتصادی بر سر راه دسترسی معلولان برای بهره مندی از حقوق اجتماعی و استفاده از حقوق مدنی آنها عنوان کرد.
ابراهیمی افزود: در برخی جوامع و فرهنگ ها سطح دیدگاه و تفکر آنها نسبت به معلولین مثبت نیست و با آنها همانند یک فرد ناتوان ،ضعیف و نیازمند دلسوزی رفتار می شود. فاضل نخعی کودک هشت ساله در سطح جهانی در مسابقات ورزشی مدال طلا کسب کرده است، حمیدرضا ملکی معلول نابینایی که قاری و حافظ کل قرآن است و آقای یزدانپناه معلول جسمی و حرکتی که اولین سوارکار معلول شهرستان زرند است. وجود این عزیزان مایه فخر و مباهات برای شهرستان ،استان و کشور می باشد.
او تاکید کرد: اولین قدم در راه خدمت به معلولین اصلاح نوع دیدگاه و نوع نگرش به این عزیزان است بههرحال این عزیزان بنا به دلایلی دچار یکسری محدودیت ها و نواقص در نوع عملکرد جسمی، ذهنی و حرکتی شده اند و باید در جهت خدمت و ایجاد فرصت هایی برای این عزیزان به منظور بهرمندی از خدمات اجتماعی گام برداریم.
ابراهیمی گفت: ماده دو تا پنج قانون حمایت از حقوق معلولین به این موضوع میپردازد که دستگاه های دولتی و عمومی موظف اند با مناسب سازی اماکن و معابر عمومی زمینه حضور معلولان در جامعه را فراهم کنند ولی در واقعیت از چنین امکاناتی برخوردار نیستیم و باید برای حضور معلولان در جامعه تلاش بیشتری شود.
رئیس بهزیستی زرند افزود: هدف از تشکیل کمیته مناسب سازی؛ که با مدیریت فرماندار و دبیری اداره بهزیستی هر سه ماه یکبار در فرمانداری برگزار میشود ، حضور دستگاه های مرتبط در این جلسه و بیان موانع و مشکلات معلولان،سالمندان و حتی افراد سالمی که در برهه ای از زمان دچار یکسری از محدودیت ها میشوند، می باشد تا ضمن بررسی در دستور کار قرار گیرد، و موانع موجود برطرف شده و شاهد حضور این عزیزان در جامعه باشیم.
ابراهیمی رئیس اداره بهزیستی زرند در خصوص آمار معلولین زرندی که تحت پوشش بهزیستی هستند گفت: طبق آخرین آمار میتوان به ۳ هزار نفر با معلولیت جسمی-حرکتی، ذهنی، بیماری اعصاب و روان، معلولیت های بینایی-شنوایی و ضایعه نخاعی اشاره کرد ، که طبق این آمار معلولین بیش از ۲ درصد جمعیت شهرستان را شامل می شوند.
وی گفت: ۳۳/۸درصد از کل آمار معلولین، افراد دچار معلولیت جسمی-حرکتی می باشند.
او اضافه کرد: یکی از دلایل آمار بالای معلولین شهرستان زرند؛ سوانح رانندگی هست مثلا جاده زرند-کرمان که هر هفته به تعداد افراد معلول اضافه می کند و عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، منشا آن است.
رئیس اداره بهزیستی زرند گفت: معلولین ذهنی ۳۱/۲ درصد از جامعه معلولین را شامل میشوند، که ازدواج های فامیلی یکی از عوامل موثر بر معلولیت های ذهنی است.
او تاکید کرد: از جمله اقداماتی که سازمان بهزیستی در خصوص پیشگیری از این محدودیت ها ارائه می دهد ؛ ارائه مشاره ژنتیک به افرادی که قصد ازدواج دارند و افرادی که قصد دارند صاحب فرزند شوند.
رئیس اداره بهزیستی زرند افزود: از کسانی که قصد ازدواج فامیلی دارند یا دارای سابقه معلولیت در خانواده خود هستند، تقاضا می شود جهت پیشگیری از متولد شدن فرزندان معلول برای کسب مشاوره های مربوطه به بهزیستی مراجعه کنند.
ابراهیمی گفت: در شهرستان زرند طرحی بنام طرح غربال گری بینایی برای کودکان ۳ تا ۶ سال از ۱ ماه پیش شروع شده و همچنان ادامه دارد و برای این کودکان معاینات بینایی در مهد کودک ها، پیش دبستانی ها و خانه های بهداشت در سطح شهر و روستاها انجام میشود که سن طلایی درمان تنبلی چشم هم همین۶-۵ سالگی است که تنها راه تشخیص تنبلی چشم معاینات بینایی سنجی می باشد.
او تاکید کرد: ما در سال گذشته از جمعیت ۹ هزار نفری کودکان ۳تا۶ سال که تقریبا ۵۷۰۰ کودک مورد معاینه قرار گرفتند در مرحله اولیه طرح نزدیک به ۵۰۰ نفرشان مشکوک به تنبلی چشم تشخیص داده شدند که به بینایی سنج ارجاع داده شده و در نهایت ۵ نفر آنها دچار تنبلی چشم بودند که اگر شناسایی نمی شدند ، در چند سال آینده شاهد افرادی با معلویت در زمینه بینایی می شدیم.
ابراهیمی افزود: طرح دیگری که در مسیر پیشگیری از بروز معلولیت انجام میشود غربال گری شنوایی است و کودکانی که تازه متولد میشوند در بیمارستان ها به لحاظ شنوایی مورد معاینه قرار گرفته و اگر دارای مشکل باشند، تحت نظر متخصص این امر مورد درمان قرار گرفته تا از بروز مشکلات در آینده جلوگیری شود.
رئیس بهزیستی زرند گفت: خوشبختانه شهرستان زرند در زمینه ارائه خدمات توانبخشی به معلولان یکی از شهرستان هایی است که دارای مراکز تخصصی ، از کیفیت عملکردبالایی برخوردار است، چهار تیم سیار به منزل معلولین ذهنی، بیمارن اعصاب و روان،سالمندان و بیماران حرکتی و ضایعه نخاعی مراجعه و خدمات توانبخشی را در آنجا به این عزیزان ارائه میکنند، زرند دارای ۲ مرکز نگهداری شبانه روزی معلولان ذهنی است که بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر از این معلولین در این مراکز نگهداری میشوند و همچنین ۱ مرکز آموزشی- توانبخشی برای درمان بیماران اعصاب و روان، که به ۴۰ نفر از این بیماران خدمات آموزشی و توانبخشی ارائه میدهد.
رئیس بهزیستی زرند افزود: پنجشنبه ۱۵ آذر کلینیک گفتار درمانی در بهزیستی افتتاح شد تا کودکانی که دچار مشکلات گفتاری هستند از این خدمات استفاده کنند که قبل از این می بایست به مرکز استان برای استفاده از این خدمات مراجعه می کردند و همچنین در همان روز یک مرکز روزانه آموزشی-توانبخشی حرفه آموزی برای معلولین ذهنی بالای ۱۴ سال افتتاح شد و انشاالله در آینده مراکز توانبخشی در شهرستان زرند افزایش خواهد یافت.
رئیس بهزیستی زرند در خصوص اینکه چرا تعداد معلولان در جامعه رو به افزایش است خاطر نشان کرد: علل بروز معلولیت را می توان به دلایل قبل از تولد، حین تولد و بعد از تولد تقسیم بندی کرد، که از دلایل قبل از تولد میتوان به عوامل ژنتیکی-وراثتی، داروهایی که مادر در دوران بارداری مصرف میکند که میتواند نقش بسزایی در وضعیت سلامت نوزاد داشته باشد که اگر این داروها خودسرانه و بدون نسخه پزشک باشد ممکن است باعث بروز معلولیت در نوزاد شود، استرس های روانی ای که بر مادر در طول دوران بارداری وارد میشود در ایجاد معلولیت تأثیرگذار است و بیماری های عفونی که مادر ممکن است در دوران بارداری به آن ها مبتلا شود نیز اشاره کرد.
رئیس بهزیستی زرند ادامه داد: از دلایل حین تولد نیز میتوان به بعضی از زایمان های طبیعی که به شکل نادرست انجام می شود؛ اشاره کرد که که ممکن است باعث معلولیت شود، دررفتگی لگن و قطع ارتباط خونی و تنفسی جنین با مادر نیز از این عوامل است.
ابراهیمی رئیس اداره بهزیستی زرند در پایان گفت: از دلایل بروز معلولیت بعد از تولد هم میتوان به بیماری هایی از جمله فلج اطفال، سرخچه و بیماری هایی از این قبیل اشاره کرد که باعث معلولیت میشود بنابراین وضعیت سلامت کودکان را پس از تولد حتما جدی بگیرید و در صورت بروز هرگونه مشکلی به متخصص امر مراجعه کنید.
انتهای پیام /
خبرنگار: سید سالار اسدیار