- تاریخ انتشار : یکشنبه 2 دی 1397 - 10:33
- کد خبر : 25334 چاپ خبر

اولین نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در زرند
اولین نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در زرند اولین نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با سخنرانی آیت الله شیخ بهایی در حوزه علمیه جعفریه زرند با حضور پرشور طلاب و اساتید حوزه علمیه ،اساتید و فعالین فرهنگی در دانشگاه ها و فرهنگیان برگزار گردید. آیت الله شیخ بهایی ضمن تشکر و
اولین نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در زرند
اولین نشست بازخوانی سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با سخنرانی آیت الله شیخ بهایی در حوزه علمیه جعفریه زرند با حضور پرشور طلاب و اساتید حوزه علمیه ،اساتید و فعالین فرهنگی در دانشگاه ها و فرهنگیان برگزار گردید.
آیت الله شیخ بهایی ضمن تشکر و قدردانی صمیمانه از تمام کسانی که در برپایی این جلسه نقش و در جلسه حضور داشتند و به ندای امام خامنه ای لبیک گفتند، تصریح کرد:
اولاً این جلسه قرار نیست همه مشکلات کشور را حل کند و این سند هم همه مسائل کشور نیست، اما کار مهمی است،که نمیشود کشور را با مشکلات رها کنیم، پس وظیفه ما چیست؟ بشینیم تماشا کنیم؟ پیغمبر اکرم (ص) سندی مثل قرآن آورد بنشینیم و بگوییم باید این کار را بکنند چه کسی بکند هیچ کس نمی کند.
وی افزود: البته مواظب باشیم در دام جنگ روانی دشمن گرفتار نشویم تحلیل مقام معظم رهبری با تحلیل همه ما متفاوت است؛ چون ما از هرکس در مورد اوضاع فرهنگی بپرسیم، میگویند خراب است ولی مقام معظم رهبری می فرماید:« ما در تهاجم فرهنگی پیروز شدیم و دشمن شکست خورد» با چه ملاکی آقا این حرف را میزند؟ما در جنگ نظامی در هشت سال دفاع مقدس مگر پیروز نشدیم؟ این همه شهید دادیم، چطور می گوییم پیروز شدیم این همه شهر ها خراب شد، چطور می گوییم پیروز شدیم؟ جنگ است دیگر جنگ تلفات دارد، بی تلفات که نمیشود جنگید ولی مهم این است که دشمن به هدف خود نرسید! جنگ بر داعش ما پیروز شدیم؟ سوریه که با خاک یکسان است این همه آدم کشته شد چطور پیروز شدیم ؟بله پیروز شدیم، چون دشمن به هدف خود نرسید.
در تهاجم فرهنگی هم ۲۵ تا ۳۰سال، از سال ۷۰ تقریباً آقا دائماً می فرمود :شبیخون فرهنگی ،ناتوی فرهنگی، جنگ نقد دائم را هم میگویند؛ پس ما هم فکر کردیم هرچه آقا گفت کسی گوش به حرف نکرد و همه چیز از دست رفت ، اما باز آقا میفرماید: «ما پیروز شدیم این تلفات است ولی رویش ها را باید دید» اگر دشمن موفق شده بود راهپیمایی ۲۲ بهمن پس چی بود؟ راهپیمایی اربعین پس چی بود؟ این شهدای مدافع حرم از کجا پیدا شدند؟ این اعتکاف ها از کجا آمده است؟
آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: پس معلوم می شود دشمن به هدف خودش نرسیده است، تلفات گرفته است اما موفق نشده است. لذا جامعه ما در جنگ فرهنگی پیروز شده است و دشمن ناامید شده است، البته دشمن دست بر نداشته است لذا آمده است روی تهاجم اقتصادی و الان جنگ اصلی جنگ اقتصادی و جنگ روانی است .
جنگ روانی همین تاثیر روی ذهنیت من و شما که همه چیز از دست رفته، همه چیز خراب شد، همه دزدیدند، ما هیچ کار نکردیم و امثال اینها است.
وی در ادامه اظهار داشت : در زمان طاغوت ما در کل استان کرمان یک حافظ قرآن داشتیم، یک آقایی بود که به او میگفتند: رئیس القرا، اما حالا شما ببینید ما چند حافظ و قاری قرآن داریم آیا می شود این را دست کم گرفت؟
دوست بنده در دبیرستان یک ماشین رنو داشت، بعد از ظهر بچه ها را سوار می کرد و به سینما می برد سینماهای زمان طاغوت آنقدر خراب بود بنده جرات نمیکردم که از کنار سینما رد شوم، اما همین جوان بعد از انقلاب جذب سپاه شد و در کردستان شهید شد اینها رشد و رویش است.
در جنگ روانی میخواهند دو سه تا خراب، ده خراب، تا صدتا خراب نشان دهند و آن را تعمیم دهند یکی از راههای مخالف تعمیم است یعنی مصداق نشان میدهد و میگوید پس همه اینطور هستند.
وی تاکید کرد: مراقب باشیم در چنبره جنگ روانی دشمن دچار نشویم و در این زمینه هم بهترین تحلیل ها را مقام معظم رهبری دارد؛ چون هم واقعبینانه است ، هم امید بخش و امید از لشکریان رحمان است و یاس از لشکریان شیطان است.
آیت الله شیخ بهایی خاطر نشان کرد: اما این سند با سند های دیگر فرق دارد، چرا که سند بالادستی است و بعد از قانون اساسی قرار می گیرد و قبل از همه مصوبات لوایح و قانون ها، دستورالعمل ها ی دولت، مجلس ، قوه قضاییه و حتی بالاتر از سیاستهای ابلاغی مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است .
وی افزود: این سند نظر به ۵۰ سال آینده دارد، مشکلاتی وجود دارد که نمی گذارد ما سند را اجرایی کنیم، این نباید مانع از تدوین این سند گردد. چنانچه که پیامبر (ص) هم با اینکه مشکلاتی در زمانشان وجود داشت و نمیگذاشت دستورات قرآن اجرایی شود باز پیامبر بهترین سند،آن هم سندی جهانی ارائه دادند، و برای تحقق آن مبارزه کردهاند لذا برای تدوین سند باید تمام تلاش و حرکت خود را بکنیم که اگر این کار را نکنیم دیگران برای ما سند می نویسند و آن وقت اشکال می گیریم که چرا این مشکلات در کشور وجود دارد لذا اگر کار نکنیم میدان خالی نمی ماند ودیگران میداندار میشوند، چنانچه در روایت داریم به این مضمون که : امر به معروف را ترک نکنید که اگر این دو را ترک کنید اشرار بر شما مسلط می شوند، که خوبان شما هرچه دعا کنند مستجاب نمی شود.
رابطه این سه جمله با هم چیست؟چه رابطه ای بین ترک امر به معروف و تسلط اشرار وجود دارد؟رابطه اش اینجاست که شما امر به معروف نکنید؛ دشمنان که امر به منکر و نهی از معروف شان را انجام می دهند چرا که شما ضعیف اید اما آنها که ضعیف نیستند،شما حوصله نداری آنان که حوصله دارند و شبانه روز کار می کنند وقتی آنها امر به منکر و نهی از معروف کردن تبلیغات اثر دارد و مردم سراغ آنها میروند و وقتی اکثریت با آنها شد و رأی هم با اکثریت است و اشرار مسلط خواهند شد و دعا میکنیم مستجاب نمی شود ،هرچند خوبان دعا کنند.حال چرا مستجاب نمی شود؟سوال شده از امام که آقا جان خدا مگر نفرمودند «ادعونی استجب لکم » مرا بخوانید تا شما را اجابت کنم حال چرا اجابت نمی کنند؟فرمود: خداوند هم چنین فرموده است«اوفوا بعهدی اوف بعهدکم» شما یک پیمان با من دارید من هم یک پیمان با شما دارم شما به پیمان وفا کنید تا من وفا کنم. و عهد ما با خداوند عبادت خداست و دوری از شیطان و جنگیدن با دشمنان خدا اگر با دشمنان خدا جنگیدیم آن وقت خداوند هم به عهدش وفا میکند.بنابراین اگر در صحنه بودیم امیدوار باشید. لذا ما باید تلاش کنیم و نتیجه را بر عهده خداوند بگذاریم چنانچه خداوند می فرماید:« ان تنصرالله ینصرکم اگر خدا را یاری کنید خداوند هم تو را یاری می کند».
وی در ادامه تصریح کرد: چون ما در مرحله تدوین سند هستیم، باید تلاش کنیم و بعدا در مقام عمل که رسیدیم باید تمام تلاش و نظارت خود را داشته باشیم که سند عملی شود و مقام معظم رهبری این سند را که ۷ سال نخبگان حوزوی و دانشگاهی زحمت کشیدهاند و تدوین کردهاند در اختیار مردم و افکار عمومی و نخبگان قرار دادند تا درباره آن نظر دهند و اشکالات آن برطرف شود و بعدا به مرحله اجرا به عنوان سند بالادستی و الگو و پایه تبدیل شود.
آیت الله شیخ بهایی در ادامه به بیان اشکالات این سند پرداخت:
اشکال اول:
این سند ۵ قسمت دارد که یک قسمت از مبانی است که در قسمت مبانی به ۵ مورد اشاره شده: خداشناسی، جهان شناسی، انسان شناسی، جامعه شناسی و ارزش شناختی اما از آنجا که در حقیقت الگوی اسلامی ایرانی است یعنی با رعایت قوانین اسلامی و معارف اسلام در زیست بوم ایران است لذا اگر بخواهیم الگویی برای کشورهای دیگر بنویسیم با این سند فرق می کند چون زیستبوم شان متفاوت است لازم و باید مبانی ایرانشناسی یعنی مبانی برای شناخت ایران درنظر گرفت؛ که ایران را چطور کشوری تعریف می کنید و ضمناً طرح آینده نگری توجه به آینده دیده شود تا متوجه شوند که اسلام یک آینده نگری دارد و آن ظهور آقا امام زمان ارواحنا فداه است، که از اول اسلام برنامه طوری ریخته شده است برای ظهور؛بنابراین مبانی آینده پژوهی و آینده نگری هم باید در سند لحاظ شود.
اشکال دوم: در قسمت مبانی دین شناسی دین را« دستگاه جامع معرفتی _معیشتی »معرفی کرده است در حالیکه معیشت به جنبه اقتصادی بیشتر توجه دارد لذا باید معیشت حذف شود و به جای آن زندگی گذاشته و گفت دین« دستگاه جامع معرفتی _ زندگی » است.
اشکال سوم: در بخش تدابیر است که اولاً این ها آشفته هستند، بلکه می بایست آن ها را دسته بندی نمود و به قسمت های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی، قضایی و … تقسیم کرد. ثانیاً در چند بند اشکالات محتوایی وجود دارد مثلاً :دربند ۱۵گفته شده که:«حمایت فزاینده و مطالبه مناسب از برجسته ترین موسسات و شخصیتهای علمی کشور برای تولید علم» کلمه برجستهترین باید حذف شود چرا که دولت و حکومت باید از همه موسسات و شخصیتهای علمی کشور حمایت کند.
در بند ۱۹ گفته شده :« پیریزی و گسترش نهضت کسب و کار هنرهای نمایشی و کاربردهای فضای مجازی با استفاده از میراث فرهنگی و ادبی ایرانی اسلامی و قابلیتهای ملی و محلی مطابق تقاضا و پسند مخاطب منطقهای و جهانی» در این بند باید بعد از «پسند مخاطب منطقه ای و جهانی»کلمه «با توجه به ضوابط اسلامی» اضافه شود تا به عدد گرفتار مشکلاتی نکردیم.
در بند۲۳ گفته شده:« تحقق عدالت در ساختار قانونی نظام بانکی با ایجاد انضباط پولی، رهایی از ربای قرضی، توزیع عادلانه خلق پول بانکی و بهرهمند سازی عادلانه آحاد مردم جامعه از خدمات پولی»کلمه خلق پول بانکی غلط است چون یعنی پول، پول بسازد که همان مشکل ربا است، که الان گرفتار آن هستیم در اسلام پول،پول درست نمی کند بلکه کار، تولید و تجارت پول درست می کند.
در بند۲۴ گفته شده:« استقلال بودجه دولت از درآمد های حاصل از بهرهبرداری از منابع طبیعی و ثروتهای عمومی و انتقال این درآمد ها به مردم با تأمین عدالت بین نسلی» منظورشان از« انتقال این درآمدها به مردم» آیا همان یارانه دادن است ؟ که این در واقع هدر دادن درآمد است لذا باید درآمد به صرف تولید و اشتغال شود.
در بند۲۵ گفته شده:« توقف خام فروشی منابع طبیعی ظرف ۱۵ سال از زمان شروع اجرای الگو و جایگزینی آن با زنجیره پیش رونده، تولید ارزش افزوده ملی در داخل و خارج کشور»به جای ۱۵ سال باید نوشت حداقل زمان ممکن.
دربند ۳۰گفته شده:« بسترسازی برای استقرار متعادل جمعیت و توازن منطقهای در پهنۀ سرزمین بر مبنای آمایش ملی و تخصیص امکانات و تسهیل و تشویق سرمایهگذاری در بخشهای اقتصادی و فرهنگی مناطق مختلف و توانمندسازی مناطق محروم با توجه به استعدادهای سرزمینی» این بند توجه به منابع طبیعی دارد در حالی که باید به سواحل دریای عمان که قریب ۱۵۰۰ کیلومتر می باشد توجه ویژه شود که از این رو میتوان ثروت خلق شود.
دربند ۳۲ گفته شده:« بهرهگیری از دیپلماسی فعال اقتصادی در کسب فنّاوریهای پیشرفته و تشویق سرمایه گذاری خارجی برای صادرات و حمایت از صادرات تولیدات داخلی با ارزش افزوده»سرمایه گذاری خارجی با اینکه خیلی تبلیغات می شود اصلا به صلاح کشور نیست.ما باید توانمند سازی داخلی و تأکید بر صادرات داشته باشیم، چون معمولاً سرمایهگذاران خارجی طوری انتقال تکنولوژی می دهند که تا وقتی خودشان هستند سود می برند و وقتی رفتند کهنه شده را تحویل ما می دهند. در پیشرفت کره جنوبی کسی که اقتصاد کره را از کشور جنگ زده به اقتصاد جهانی رساند، یکی از نکاتی که روی آن تاکید داشت قطع هرگونه سرمایه گذاری خارجی بود لذا باید بیشتر به آن توجه شود.
در بند ۳۸ گفته شده:« تنظیم نرخ باروری در بیش از سطح جانشینی»در حالی که باید به صراحت گفت«تشویق به فرزندآوری و افزایش جمعیت» چرا که ما الان با کاهش جمعیت در دهه ۹۰ یک دهه طلایی را از دست دادیم.
در بند ۳۹ گفته شده:« اعتلا و تقویت و ترویج دانش بومی در حوزه سلامت مبتنی بر شواهد متقن علمی»این بند اشاره به طب سنتی دارد، که البته ما در مبانی دینی هم مسائل مربوط به سلامت داریم که باید تقویت شود لذا باید کلمه دینی را اضافه کرد و گفت« ترویج دانش بومی و دینی در حوزه سلامت»
در بند ۴۱ گفته شده:« اعتلای منزلت و حقوق زنان و ارتقای جایگاه اجتماعی و فرصتهای عادلانۀ آنان و تأکید بر نقش مقدس مادری»این بند تاکید بر اشتغال زن است. در حالی که اول باید تاکید بر نقش همسرداری و فرزند آوری به عنوان اولویت اول باشد و بعد اشتغال زنان به عنوان اولویت دوم تا مشکلات جامعهای که امروز دچار شدیم مثل بیکاری مردان، بالا بودن سن ازدواج، مهریه های بالا و زندانی به خاطر مهریه و دیگر موارد که اینها ناشی از عدم اولویت دادن به مسائل همسرداری و فرزند آوری است از جامعه بر طرف شود.
در بند ۴۲ و ۴۳ به مسائل قضایی توجه شده باید در این بندها به تلاش برای صلح قبل از رسیدن به حکم قضایی توجه شود، الان در مسائل قضایی به خاطر تنگی وقت و درگیر آمار دادن به وقت، برای صلح بین طرفین مخصوصاً در مسائل خانوادگی گذاشته نمیشود لذا آمار طلاق بالا رفته در حالی که باید قاضی تشویق شود که کمترین حکم را صادر کرده و بیشترین صلح را ایجاد نموده است.
در بند ۴۴ گفته شده:« گسترش فهم عمیق و تحکیم نظریه مردمسالاری دینی مبتنی بر ولایت فقیه»این بند باید به ولایت مطلقه فقیه اصلاح شود این به معنای استبداد نیست بلکه یعنی ولایت قید و شرط ندارد، همچون ولایت رسول خدا است لذا این همان وظایف در مسائل اجتماعی که بر عهده پیامبر(ص) است عین همان بر عهده ولی فقیه است و همانطور که پیامبر (ص) مصلحت اسلام را در نظر میگیرد ولی فقیه هم باید در نظر بگیرد، قید و بندی ندارد و هیچ کدام از تکالیف در زمان غیبت تعطیل نیست چون ممکن است همانطور که تا الان اتفاق افتاده هزاران سال غیبت باشد لذا نمیشود که قوانین اسلام را تعطیل کرد.همچنین فایده ولایت مطلقه آن است که کشور به بن بست نمی رسد چون اتفاقاتی پیش می آید که در قوانین مصوب چیزی نیست و باید فوری تصمیمگیری بشود و کشور از بنبست دربیاید ، پس بهترین و شایسته ترین فرد که برای رهبری انتخاب کرده اید، او باید تصمیم اش را بگیرد و آن هم به مصلحت جامعه اسلامی باشد.