• تاریخ انتشار : شنبه 14 اردیبهشت 1398 - 23:12
  • کد خبر : 27407
  • چاپ خبر

در مصرف قارچ دقت کنید

در مصرف قارچ دقت کنید از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت، بویژه قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله‌ای با منشا نامشخص عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ

در مصرف قارچ دقت کنید

از مصرف قارچ های خود رو در طبیعت، بویژه قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و یا قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله‌ای با منشا نامشخص عرضه می شوند، خودداری کنید. تنها قارچ هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته بندی‌های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، درمان و پزشکی است، مصرف کنید.

برخی از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند: کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و یا بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند: تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رویش قارچ، معیار  علمی متقن و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخیری (۱۲-۴ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ)، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها  منتقل کنید. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ) رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان در سال های گذشته نیز همین مسئله بوده است.

هموطنان نه تنها باید از خوردن قارچ‎های وحشی و نا آشنا خودداری نمایند، بلکه از دست زدن به این قارچ‌ها نیز خودداری کنند؛ زیرا خطر مسمومیت از طریق پوست نیز در برخی گونه قارچ‎ها وجود دارد؛ تشخیص سمی یا خوراکی بودن قارچ کار ساده‎ای نیست و تنها راه دقیق از طریق آزمایشگاه امکان‎پذیر است بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را در زیر زبان آزمایش کرد.

در صورت حضور در طبیعت مراقب کودکان و تماس آن‎ها با قارچ‎ها و گیاهان باشید، بهداشت فردی را رعایت کرده و در صورت لمس قارچ، دست‎ها را با آب و صابون بشویید.

هموطنان در صورت مشاهده علائم مسمومیت و وجود تهوع و استفراغ و اسهال، آب و مایعات فراوان مصرف نموده و سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.

« روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان شهرستان زرند»

انتهای پیام/

لینک کوتاه

برچسب ها