• تاریخ انتشار : سه شنبه 17 اردیبهشت 1398 - 10:40
  • کد خبر : 27420
  • چاپ خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه داران در ماه مبارک رمضان/ سحری و افطاری مفید برای روزه اولی‌ها

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه داران در ماه مبارک رمضان/ سحری و افطاری مفید برای روزه اولی‌ها مصرف این غذاها در سحری ممنوع  رعایت برخی نکات و مصرف مواد غذایی مناسب در وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، بسیاری از روزه‌داران فکر می‌کنند اگر غذای پرکالری مصرف کنند در طول روز گرسنه نمی

توصیه‌های تغذیه‌ای برای روزه داران در ماه مبارک رمضان/ سحری و افطاری مفید برای روزه اولی‌ها

مصرف این غذاها در سحری ممنوع

 رعایت برخی نکات و مصرف مواد غذایی مناسب در وعده سحری از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، بسیاری از روزه‌داران فکر می‌کنند اگر غذای پرکالری مصرف کنند در طول روز گرسنه نمی شوند اما باید دانست که مصرف مواد غذایی پرچرب موجب تشنگی شدید می شود، به ویژه در ایامی که ماه مبارک رمضان در فصل گرم سال قرار گیرد.

 مصرف مواد غذایی قندی و شیرین در سحر برخلاف باور مردم نه تنها به حفظ انرژی در طول روز کمک نمی‌کند بلکه به دلیل افزایش ناگهانی انسولین  موجب احساس گرسنگی در طول روزه داری می شود.

موادغذایی مفید برای سحری روزه داران

مصرف برخی مواد غذایی در وعده سحر بسیار مفید هستند، مواد غذایی پرفیبر مثل سبزیجات، حبوبات و غلات سبوس دار به دلیل آنکه آب زیادی جذب می‌کنند مانع احساس تشنگی در طول روز، روزه داری می‌شوند.

مصرف مواد غذایی به دلیل آنکه سرعت حرکت غذا در روده را کاهش می‌دهند مانع از گرسنگی در ساعات روزه‌داری می‌شود.

چه کنیم در ماه رمضان تشنه نشویم؟

 روزه‌داران باید بدانند مصرف آب در سحری و بین غذا توصیه نمی شود زیرا مصرف آب بین غذا شیره معده را رقیق و روند هضم غذا را مختل می‌کند.

 آب بهترین مایع برای مصرف در ماه رمضان است ، برای پیشگیری از تشنگی در طول ساعات روزه داری توصیه می‌شود مایعاتی مثل آب، آب میوه های طبیعی، شیر کم چرب، دوغ بی  نمک و بدون گاز را در فاصله افطار تا سحر نوشید تا در طول روزه داری احساس تشنگی به فرد دست ندهد و تعادل الکترولیت‌های های بدن  حفظ شود. مصرف نوشیدنی چای در وعده سحری به میزان زیاد توصیه نمی شود زیرا چای مدر است و موجب از دست رفتن آب بدن می شود.

مصرف میوه و سبزی در فاصله افطار تا سحر از تشنگی و گرسنگی جلوگیری می کند و اگر سبزی و صیفی جات مانند کاهو، گوجه فرنگی و خیار مصرف شود روزه داران کمتر تشنه خواهند شد.

بهترین افطاری برای روزه داران ماه مبارک رمضان

روزه داران توصیه می شود در وعده افطار از مواد غذایی سبک و گرم مثل فرنی، شیربرنج، رفیق سوپ  و آش آبکی، شیر گرم  و نان و پنیر و سبزی استفاده کنند.

بهتر است روزه داران  روزه را با آب با خرما  یا شیر گرم افطار کرد زیرا نوشیدن مایعات سرد موجب سوء هاضمه می‌شوند.

شیرینی‌های مفید و مضر در ماه رمضان

در افطار مصرف سه تا چهار عدد خرما مناسب است  و کشمش و خرما قند بدن را در افطار تامین می کنند و به جای زولبیا بامیه باید از این مواد غذایی سالم استفاده کرد.

مصرف زیاد مواد شیرینی مثل زولبیا و بامیه توصیه نمی شود زیرا مصرف این مواد غذایی به اضافه وزن و چاقی و بالا رفتن قند خون و چربی خون منجر خواهد شد.

نکاتی برای روزه اولی ها

نوجوانان یا روزه اولی‌ها به دلیل آن که در سنین رشد هستند به منظور آنکه روزه داری منجر به بروز در اختلال رشد در آنها نشود باید در وعده افطار و سحر و فاصله بین این ۲ وعده مواد غذایی سالم و مورد نیاز بدن را مصرف کنند.

باید منابع پروتئینی در وعده سحری روزه اولی ها گنجانده شود چرا که مواد پروتئینی در رشد نوجوانان بسیار موثر است و مواد غذایی مانند انواع گوشت‌ها، تخم مرغ، شیر و لبنیات و سویا منابع سرشار از پروتئین محسوب می‌شوند.

روزه داران تا یک ساعت بعد از سحر نخوابند

به‌طور کلی خوابیدن بعد از سحری توصیه نمی شود زیرا در هضم غذا اختلال ایجاد می کند و فرد دچار رفلاکس می‌شود بنابراین توصیه ما این است که روزه‌داران یک ساعت پس از مصرف سحری نخوابند.

وی درباره بروز سردرد در برخی روزه داران در ایام ماه مبارک رمضان گفت: سردرد به‌طور معمول به دلیل افت قند خون اتفاق می افتد که اگر مایعات به اندازه کافی مصرف شود فرد دچار افت قند خون و سردرد نمی شود.

انتهای پیام /

لینک کوتاه

برچسب ها