- تاریخ انتشار : سه شنبه 12 شهریور 1398 - 9:11
- کد خبر : 29332 چاپ خبر

حال و هوای ماه محرم در زرند
حال و هوای ماه محرم در زرند به گزارش پایگاه خبری زرند نیوز، همزمان با دومین روز از ماه محرم کاروان غم شهرستان زرند در هشتمین سال متوالی از امامزاده حمزه زرندوئیه با عبور از خیابانهای اصلی شهر به یاد حرکت کاروان امام حسین ع به عزاداری پرداختند . سید رضا هاشمی عضو هیئت امنا
حال و هوای ماه محرم در زرند
به گزارش پایگاه خبری زرند نیوز، همزمان با دومین روز از ماه محرم کاروان غم شهرستان زرند در هشتمین سال متوالی از امامزاده حمزه زرندوئیه با عبور از خیابانهای اصلی شهر به یاد حرکت کاروان امام حسین ع به عزاداری پرداختند . سید رضا هاشمی عضو هیئت امنا بیت الحزان حضرت زهرا (س) شهرستان زرند هدف از برپایی این کاروان را نشان دادن آغاز محرم و همچنین تبیین فرهنگ عاشورا و بیان مظلومیت امام حسین (ع) و یاران با وفایش عنوان کرد و افزود: در این کاروان ۲۰۰ نفر پرچم دار،و ساربان به همراه ۱۰ رأس اسب و ۱۲ نفر شتر به مدت سه و نیم ساعت در خیابانهای اصلی شهر ورود کاروان اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش را تداعی کردند. با حرکت این کاروان، شهرستان زرند حال و هوای محرمی به خود گرفته است.
همزمان با فرارسیدن ماه محرم الحرام و برگزاری مراسم عزاداری سید و سالار شهیدان (ع)، محبان اهل بیت (ع) بویژه جوانان و نوجوانان در شهرستان به عزاداری میپردازند .
شیفتگان و ارادتمندان سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) بویژه جوانان و نوجوانان با برپا کردن خیمه های عزاداری و نصب پلاکارد سردرب ادارات، مغازهها و اماکن مذهبی شهرستان زرند حال و هوای عاشورایی را به تصویر کشیده اند، بیرق های سیاه برای برگزاری عزاداری و سوگواری امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران با وفایش در جای جای این شهرستان برافراشته شده است.
مردم ولایتمدار این شهرستان با برگزاری آیین های مختلف عزاداری و سخنرانی در اکثر اماکن مذهبی از جمله حسینیه عاشقان ثارالله، سقاخانه ابوالفضل (ع)، تکیه حجت، مسجد قائم ، قدمگاه علی بنابیطالب (ع)، مسجد امام رضا (ع)، حسینیه قلعه، امامزاده عبدالله مطهرآباد، امام زاده حمزه زرندوئیه و بهاالدین خالق آباد ارادت خالصانه خود را نسبت به امام حسین (ع) و ۷۲ تن از یاران با وفایش ابراز میدارند.
در بسیاری از مکان های مذهبی و گوشه و کنار مناطق مختلف اشخاص اقدام به برپایی مجالس روضه خوانی و زیارت عاشورا می پردازند و در مبادی ورودی هر محله یا جلوی مغازهها، توسط جوانان چای صلواتی، ظرف های شربت و آب توسط ارادتمندان به اباعبدالله (ع) قرار داده می شود تا به یاد لب های تشنه یگانه مظلوم عالم از عابران پذیرایی نمایند.
تهیه حلیم و شله زرد، تهیه چای و شیر کاکائو و همچنین پخت ‘عاشوری’ و نان محلی صلواتی توسط خواهران بسیجی در دهه اول ماه محرم انجام می شود.
در پنجمین روز از ماه محرم مراسم علم بندان از جمله محله سادات نشین ریحان با شکوه خاصی برگزار و سادات علم هایی که از چوب و پارچه ساخته شده است را به همراه کاروان عزاداری از محله ریحان به اماکن مذهبی شهر زرند میبرند و در طول مسیر، ذبح گوسفند، شتر و گاو صورت می گیرد.
در شهرستان زرند رسم بر این است که از اول تا دهم ماه محرم غذاهایی مانند ‘بلغور، شله زرد و حلیم’ به نام ‘عاشوری’ به یاد درگذشتگان هر خانواده پخته و در بین مردم و همسایه ها توزیع میشود.
بعضی از خیران نیز با قربانی کردن گاو و گوسفند و تهیه غذای نذری، هیات های عزاداری را به صرف آبگوشت نذری برای وعده شام یا نهار دعوت می کنند. این آبگوشت ها بوی بسیار مطبوعی دارد و با نان محلی ویژه این روزها توزیع می شود.
عزاداران حسینی در قالب دسته های سینه زنی و زنجیر زنی در خیابان های شهر ارادت خود را به اباعبدالله (ع) نشان می دهند و با ذکر مصیبت و نوحه سرایی عزاداری خود را به اوج می رسانند.
ظهر روز عاشورا نیز مردم عزادار زرند پس از عزاداری و قرائت زیارت عاشورا، نماز ظهر عاشورا را با شکوه اقامه میکنند.
عصر عاشورا نیز هر سال مراسم عزاداری باشکوهی با حضور انبوه عزاداران در امامزاده عبدالله مطهرآباد زرند برگزار می شود.
در برخی از روستاها و بخش های شهرستان زرند در روز عاشورا اقدام به شبیه گردانی می کنند.
بعد از ظهر عاشورا امامزاده عبدالله مطهرآباد مملو از جمعیت عزادار میشود و به صورت نمادین کاروان اسرا و اطفال در میان حزن و اندوه از میان مردم عبور میکنند.
بعد از غروب آفتاب و زمانی که تاریکی همه جا را فرا می گیرد، مراسم شام غریبان توسط عده ای از مردم با حمل فانوس ها و شمع برگزار می شود.
انتهای پیام/
خبرنگار: علی نجف پور