• تاریخ انتشار : شنبه 23 آذر 1398 - 12:56
  • کد خبر : 30745
  • چاپ خبر

نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان است

نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان است   رئیس هیات نظارت بر انتخابات شهرستان زرند گفت: براساس ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان می باشد و فلسفه نظارت بر انتخابات پیشگیری از رقابت ناسالم بین داوطلبین و نیز جلوگیری از

نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان است

 

رئیس هیات نظارت بر انتخابات شهرستان زرند گفت: براساس ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان می باشد و فلسفه نظارت بر انتخابات پیشگیری از رقابت ناسالم بین داوطلبین و نیز جلوگیری از تخلفات و خطاهای برگزار کنندگان انتخابات و صیانت از آرای مردم است و هر جا که تخلف و خطای مجری قانون محتمل باشد نظارت بر اجرا نیز موضوعیت پیدا می کند.

به گزارش پایگاه خبری زرند نیوز، علی پور رنجبر رئیس هیات نظارت بر انتخابات زرند در سخنرانی پیش از خطب های نماز جمعه این هفته به اهمیت جایگاه مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: این نهاد قانونگذار از ۲۹۰ نماینده منتخب مردم تشیل شده است. امام خمینی (ره) در رابطه با جایگاه مجلس شورای اسلامی می فرماید : مجلس در راس امور می باشد و رهبر معظم انقلاب نیز فرمودند: اگر مجلس شورای اسلامی وظیفه خود را به خوبی انجام دهد روی همه دستگاهها کشور تاثیر دارد.

او در ادامه افزود: با توجه به جایگاه و نقشی که مجلس شورای اسلامی دارد اهمیت کار شورای نگهبان و هیات نظارت مشخص می شود.

رئیس هیات نظارت بر انتخابات زرند بیان کرد: ملت ایران می دانند انتخابات از پایگاه های حاکمیت در کشور می باشد، لذا باید به حضور حداکثری توجه ویژه کرد لذا در موقعیت کنونی و مقطعی که همه ی دشمنان نظام جمهوری اسلامی قصد دارند مردم را نا امید و حضور آنها در انتخابات کمرنگ شود، وظیفه ما بصیرت افزایی در جامعه است.

پوررنجبر در ادامه تاکید کرد: “انتخاب اصلح” از مهم ترین مباحث انتخابات است و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در سخنرانی های اخیر انتخابات یک روز انجام می شود اما تاثیر آن ۴ سال یا شاید تا ۴۰ سال در جامعه جاری باشد. بنابراین به دور از اقشار، جناح های سیاسی و با در نظر گرفتن وضعیت کشور باید نگاهمان به انگشت اشاره رهبری باشد. به کسی رای دهیم که مطیع رهبری و نائب امام زمان (عج) نه کسی که در تقابل با حضرت آقا صحبت و یا عمل می کند.

او یادآور شد: براساس ۹۹ قانون اساسی، نظارت بر انتخابات یکی از وظایف اصلی و سرنوشت ساز شورای نگهبان می باشد و فلسفه نظارت بر انتخابات پیشگیری از رقابت ناسالم بین داوطلبین و نیز جلوگیری از تخلفات و خطاهای برگزار کنندگان انتخابات و صیانت از آرای مردم است و هر جا که تخلف و خطای مجری قانون محتمل باشد نظارت بر اجرا نیز موضوعیت پیدا می کند.

رئیس هیات نظارت بر انتخابات زرند گفت: با توجه به اهمیت و حساسیت انتخابات، ابتدا ۵ نفر در شورای نگهبان به عنوان هیات عالی نظارت بر انتخابات انتخاب می شدند، ۵ نفر به عنوان هیات نظارت استان و ۳ نفر به یشنهاد هیات نظارت استان، ۳ نفر به عنوان هیات نظارت شهرستان کارشان شروع شده است.

پوررنجبر تصریح کرد: در انتخابات سال قبل ۵۰۰ نفر از اعضای شبکه نظارت به عنوان سر ناظر ، ناظر مسئول و ناظر کار نظارت بر ۱۲۱ شعبه اخذ رای را انجام داده ایم، امسال با ایجاد شبکه ای قوی، کارآمد و آموزش دیده و با حوصله و با اطلاعات کافی در انتخابات وارد شده اند، نظارت استصوابی یعنی نظارت عام در تمام مراحل و در کلیه امور مربوط به انتخابات.

او در خصوص نحوه و چگونگی انتخاب هیات اجرایی گفت: فرماندار از بین معتمدین شهرستان تعدادی را به هیات نظارت معرفی و هیات نظارت بعد از بررسی ۳۰ نفر از معتمدین را انتخاب و به فرمانداری معرفی می کند سپس در اولین جلسه با حضور اعضا هیات نظارت، فرماندار ، دادستان و رئیس اداره ثبت احوال (۱۱ نفر) اعضا هیات اجرایی شهرستان می باشند.

او افزود: هیات اجرایی بلافاصله پس از پایان ثبت نام داوطلبین در جلسه ای با حضور اعضا هیات نظارت وضعیت داوطلبین را از مراجع چهارگانه استعلام کردند که این کار انجام شده است. هیات اجرایی بر اساس قانون نباید فقط به نظر مراجع چهارگانه اکتفا نمایند بلکه باید تحقیقات محلی در مورد هر کدام از داوطلیبن انجام داد و سپس فرمانداری تا پایان روز چهارشنبه ۱۳۹۸/۹/۲۷ مراتب رد صلاحیت را به داوطلبین و هیات نظارت استان ابلاغ نماید.

رئیس هیات نظارت بر انتخابات زرند گفت: در رابطه با رد صلاحیت افراد باید توجه داشته باشند، ۳۵ داوطلب در حوزه انتخابی زرند و کوهبنان ثبت نام کرده اند ولی باید یک نفر انتخاب شود و براساس جایگاهی که مجلس شورای اسلامی دارد هر کسی که شایستگی ورود به مجلس شورای اسلامی را ندارد شاید فرد توانایی انجام وظیفه در هر شغلی را داشته باشد حتی مدیریت یک اداره هم در توانش باشد ولی به عنوان قانون گذار نتواند دز مجلس شورای اسلامی ایفای نقش نماید. چون دشمن به مجلس طمع دارد و یک کرسی هم برای آنها یک کرسی هست.

وی در خصوص کسانی که رد صلاحیت می شوند گفت: از تاریخ ۱۳۹۸/۹/۲۸ لغایت ۱۳۹۸/۱۰/۱ به مدت ۴ روز می توانند شکایت و اعتراض خود را به دفتر نظارت استان ارائه نمایند. هیات نظارت استان هم ۲۰ روز به شکایت رسیدگی و در تاریخ ۱۳۹۸/۱۰/۲۱ نتیجه نهایی را به فرمانداری اعلام می نمایند.

همچنین در خصوص رد صلاحیت ها گفت: بررسی صلاحیت ها یک شمشیر دو لبه است که باید آن را به اهلش بدهیم ، لذا قانون و شرع مقدس اجازه هیچ سهل انگاری را به هیات های اجرایی و نظارت نداده و نمی دهد.

پوررنجبر پیرامون شرکت کنندگان در انتخابات اظهار داشت: چون انتخابات در تاریخ ۱۳۹۸/۱۲/۲ برگزار می شود، شرکت کنندگان باید ۱۸ سال تمام را داشته باشند لذا متولدین ۱۳۸۰/۱۲/۲ و قبل از آن حق شرکت در انتخابات را دارند.

او ضمن اشاره به رسیدگی به تخلفات و شکایات انتخابات گفت: تاکنون و جلسه ستاد رسیدگی به وقوع جرم در دفتر دادستان تشکیل شده و دو نفر از قضات جهت رسیدگی به جرایم انتخاباتی برگزیده شده اند، تا فوق العاده به صورت ویژه به جرائم و تخلفات رسیدگی نمایید.

 او در پایان تاکید کرد: دفتر نظارت رقیب هیچ جناحی نیست بلکه رقیب متخلفین انتخابات نیز هست.

انتهای پیام/

لینک کوتاه

برچسب ها