- تاریخ انتشار : شنبه 25 اردیبهشت 1395 - 22:59
- کد خبر : 8953 چاپ خبر

از ” شاخص امید به زندگی ” تا “پیش فروش قبر در زرند”
اخبار زرند / زرند نیوز : شاخص امید به زندگی شاخص امید به زندگی ، معیاری برای تشخیص متوسط طول عمر افراد یک جامعه است این شاخص نشان می دهد که انتظار می رود هر فرد حداقل باید چند سال در کشوری که در آن به دنیا آمده است زندگی کند. سطح آموزش سلامت در
اخبار زرند / زرند نیوز :
شاخص امید به زندگی
شاخص امید به زندگی ، معیاری برای تشخیص متوسط طول عمر افراد یک جامعه است این شاخص نشان می دهد که انتظار می رود هر فرد حداقل باید چند سال در کشوری که در آن به دنیا آمده است زندگی کند.
سطح آموزش سلامت در رسانه های فراگیر، شیوه ارائه خدمات بهداشتی درمانی، سبک زندگی ، استرس های فردی و اجتماعی، سلامت محیط زیست و شرایط اقتصادی کشور به عنوان عوامل موثر بر شاخص امید به زندگی مطرح می باشند.
در تمام کشورهای دنیا میزان امید به زندگی زنان بیشتر از مردان است اما در ۳ کشور اردن، مالی و افغانستان این رویه صادق نیست.
سازمان بهداشت جهانی در پایان سال ۲۰۱۳ آمار امید به زندگی در ۲۲۲ کشور دنیا را منتشر کرد که ایران با ۷۳.۵ سال امید به زندگی در رتبه ۱۰۶ دنیا قرار داشت
میانگین نرخ امید به زندگی در کشورهای کم درآمد را ۶۰ سال و در کشورهای پردرآمد ۸۰ سال عنوان می شود . به عنوان نمونه کشور ژاپن از طریق ترویج الگوی تغذیه سالم به وسیله آموزش های جامع و موثر توانسته است که ضمن افزایش نرخ امید به زندگی، آمار بیماری هایی را که موجب هزینه برای فرد و جامعه می شود را کاهش دهد.
ایحاد فضای شاد و بدون استرس که در افزایش امید به زندگی تأثیر دارد مرهون برخورداری مردم از رفاه عمومی و شرایط بهتر اقتصادی و اجتماعی می باشد لذا افراد و جوامع شاد طول عمر بیشتری نسبت به دیگران خواهند داشت.
افزایش سطح سلامت و رفاه عمومی از طریق اصلاح ساختار نظام سلامت و بهبود خدمات بهداشتی و درمانی به برنامه ای طولانی مدت نیاز دارد بنابراین دولت ها می توانند از طریق افزایش جشن های ملی و مراسم های شاد فرهنگی در مکان های عمومی به ارتقای سطح شادی کمک کنند.
استرس می تواند به افزایش تدریجی فشار خون و احتمال بیماری های قلبی و عروقی و در نهایت افزایش مرگ زودرس منجر شود می توان با آموزش های فراگیر مقابله با استرس، طول عمر افراد را افزایش داد ضمن اینکه عواملی مانند داشتن خواب مناسب می تواند در کاهش استرس موثر باشد.
سازمان بهداشت جهانی در پایان سال ۲۰۱۳ آمار امید به زندگی در ۲۲۲ کشور دنیا را منتشر کرد که ایران با ۷۳.۵ سال امید به زندگی در رتبه ۱۰۶ دنیا قرار داشت و میانگین امید به زندگی در میان زنان ۷۵ و در میان مردان ۷۲ سال بود.
کشور موناکو که دومین کشور کوچک جهان است با میانگین سنی ۸۶.۵ سال در صدر جدول منتشر شده قرار داشت و کشور سیرالئون نیز با میانگین سنی ۴۷.۵ سال، کمترین میزان امید به زندگی در دنیا را دارد.
از آنجایی که اطلاعاتی در خصوص شاخص امید به زندگی در مرکز استانها و شهرستانها و جود ندارد اما احتمالا بایستی نرخ این شاخص در شهرستان زرند با توجه به فضای شاد و بدون استرسی که مسئولین محترم فراهم نموده اند بسیار بالا باشد که برای کاهش آن دست به اقداماتی چون پیش فروش قبر در بهشت زهرای زرند می کنند!!! و در این راستا از هیچ تلاشی برای تبلیغات فروش قبرهای دونبش و سه نبش و… فروگذار نمی کنند.
به نظر می رسد مسئولین محترم جهت حرکت را در خصوص این شاخص توسعه یافتگی برعکس می پیمایند و بجای اینکه تمام تلاششان را در راستای ایجاد فضا های تفریحی و شاد و برنامه ریزی روی اوقات فراغت و ایجاد اشتغال جوانان و… بکار گیرند بیشتر نگران روی زمین ماندن آنها پس از فوتشان هستند.
باید از ایشان سوال نمود:
- آیا می دانید ایجاد امید ، نشاط و انرژی حتی بیماران سرطانی را هم می تواند بهبود بخشد و مصداق آن کم اتفاق نیفتاده است.
- آیا میدانید خرید قبر برای یک بیمار با روحیه وی چه می کند!!! با فرد سالم چطور!!
- آیا حاضرید برای خودتان و فرزندان دلبنتان قبر بخرید؟؟؟
- آیا می توانید خود را جای فرزندی تصور کنید که پدر و مادرش در سن ۵۰ سالگی ، در کنار هم قبری خریده اند و هر هفته پنج شنبه ها ، سری هم به قبر خود می زنند!!!
- کسب درآمد برای شهرداری در ازای نامیدی افراد میانسال و کهنسال از زندگی ارزشش را دارد؟؟؟
البته میدانیم که این رویه غلط در گذشته هم وجود داشته اما ظاهرا شدت یافته و عجیب تر اینکه برای آن تبلغات هم می شود!!!
انتهای پیام /
تهیه گزارش : علیرضا کیان فرد