- تاریخ انتشار : جمعه 15 شهریور 1398 - 21:12
- کد خبر : 29434 چاپ خبر

پیشینه تعزیه در زرند
پیشینه تعزیه در زرند مردم زرند با تعزیه ارتباطی دیرینه دارند و علاقه آنها و اشک ریختن آن ها در کنار تعزیه در ماه محرم اتفاقی همیشگی بوده است. به گزارش پایگاه خبری زرند نیوز، هروقت سخن از تعزیه به گوش می رسد ذهن هر زرندی به سمت چندین جا می رود که بدون شک
پیشینه تعزیه در زرند
مردم زرند با تعزیه ارتباطی دیرینه دارند و علاقه آنها و اشک ریختن آن ها در کنار تعزیه در ماه محرم اتفاقی همیشگی بوده است.
به گزارش پایگاه خبری زرند نیوز، هروقت سخن از تعزیه به گوش می رسد ذهن هر زرندی به سمت چندین جا می رود که بدون شک سقاخانه زرند، روستای دشت خاک ، احمد آباد ، دهزیار و چترود جز این تفکر زیبا خواهد بود.
روستای دشتخاک جمعیتی بالغ بر ۵۰۰۰ نفر از سالیان دور شاهد مراسم تعزیه خوانی بوده است که به گفته محققان این زمینه از زمان قاجار تعزیه خوانی به روستاهای زرند از جمله دشت خاک راه پیدا کرد.
هر ساله در صبح عاشورا مردم زیادی از روستاها و شهرهای اطراف برای دین این هنر آئینی در میدان تعزیه دشت خاک جمع شده و در عزای امام غریب اشک میریزند و به عزاداری می پردازند.
به گفته کارگردان این کار اسدالله ضیاالدینی : نزدیک به ۳۵ سال است که هیئت تعزیه دشت خاک همراه با ارتقا هنر تعزیه در کشور حرکت کرده و روز به روز اتفاقات زیباتری را شاهد هستیم. گروه جوان تعزیه خوب توانسته حق مطلب را ادا کرده و به استناد از مراجع معتبر تعزیه خوانی و استفاده از اساتید و اسناد رسمی تعزیه کوشیده که در مسیر اصلی این هنر آئینی باشکوه پیش رفته است. تمام سعی ما این است که از هرگونه انحراف پرهیز شده و هنر واقعی تعزیه که آمیخته به شجاعت همراه مظلومیت آقا امام حسین علیه السلام است را به مردم عزیزمان و مخصوصا قشر نوجوان و جوان که کمتر با این هنر آشنایی دارند عرضه نمائیم .
شایان ذکر است که مراسم تعزیه خوانی دشت خاک عصر تاسوعا.و صبح عاشورا از ساعت ۹ صبح تا اذان ظهر در میدان تعزیه دشت خاک برگزار میگردد.
انتهای پیام/