- تاریخ انتشار : سه شنبه 7 اردیبهشت 1395 - 9:07
- کد خبر : 8016 چاپ خبر

متلاشی شدن صنعت زغال در صورت ادامه روند کنونی
اخبار زرند / زرند نیوز : صنعت زغالسنگ کشور چند سالی است که دچار مشکلات عدیده ای شده و در بحران فرو رفته است. به گزارش زرند نیوز به نقل از ایسنا ، صنعت زغال سنگ یکی از صنایع مهم ایران و جهان به حساب می آید که در سال های گذشته حرف های زیادی
اخبار زرند / زرند نیوز : صنعت زغالسنگ کشور چند سالی است که دچار مشکلات عدیده ای شده و در بحران فرو رفته است.
به گزارش زرند نیوز به نقل از ایسنا ، صنعت زغال سنگ یکی از صنایع مهم ایران و جهان به حساب می آید که در سال های گذشته حرف های زیادی برای گفتن داشت و از آن به عنوان یک شرکت بسیار مهم و پردر آمد یاد می کردند.
اما نمایندگان دولت، نمایندگان مجلس در شورای اسلامی در این چند سال تلاش های مستمری برای نجات صنعت زغالسنگ داشته اند.
در اکثر سفرهای استاندار کرمان به شهرستان های زرند، راور و کوهبنان موضوع صنعت زغالسنگ یکی از موارد مهم در جلسات بوده و استاندار کرمان پیوسته بر نجات این صنعت تاکید دارد.
لزوم ورود سیستم مکانیزه به معادن زغالسنگ استان
“علیرضا رزم حسینی” یکی از عوامل بحران صنعت زغال را استخراج به روش سنتی می داند و می گوید باید سیستم مکانیزه وارد معادن زغالسنگ استان شود تا بتوان تولید را افزایش داد.
رزم حسینی همچنین در نشست بررسی رفع موانع تولید با حضور مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی کشور در سال ۹۴ افزود: وضعیت به گونه ای است که صنایع سودآوری که هیچ وقت زیان نداشته اند در حال حاضر در پرداخت های خود با مشکلاتی مواجه هستند و این مشکل برای معادن ذغال سنگ که همیشه با مشکلاتی روبرو بوده اند، بیشتر است.
اما نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص لحظه ای دریغ نکرده و با تمام توان برای نجات صنعت زغالسنگ تلاش می کنند. یکی از این نمایندگان، نماینده مردم شهرستان های زرند و کوهبنان است که چند سالی است با بحران زغالسنگ مقابله می کند.
“حسین امیری خامکانی” در نشست بررسی رفع موانع تولید با حضور مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی کشور در سال ۹۴ گفت: آینده صنعت زغالسنگ در خطر است و با توجه به اینکه ۷ هزار کارگر در این بخش است، بنابراین در صورت تعطیلی معادن با بحران در کشور مواجه میشویم و باید تدبیری اندیشیده شود.
وی در بسیاری از جاها سخن از بحران زغالسنگ زده و می گوید باید برای این موضوع کارگروه ویژه ای تشکیل شود.
تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن ذغال سنگ در استان کرمان
اما محمود سلطانی زاده مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان هم در خصوص بحران زغالسنگ گفته است: کاهش بهره برداری از معادن و ذخایر معادن زغالسنگ در استان کرمان به نحوی است که با وجود ظرفیت سالانه دو میلیون تن در حال حاضر ۵۰۰ هزار تن تولید صورت می گیرد.
این روزها صنعت زغالسنگ کشور حال و روز خوشی را ندارد و با وجود آمد و رفت های چندین مدیر عامل برای شرکت معادن زغالسنگ کرمان هنوز صنعت زغالسنگ به دنبال راهی برای خروج از بحران است.
اما برای بررسی این موضوع و راه های نجات بحران زغالسنگ اینبار به سراغ مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان رفتیم تا با وی مصاحبه ای داشته باشم.
“ایرج فلاح” در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: بعد از واگذاری شرکت معادن زغالسنگ به بخش خصوصی همه شرکت های زغالی دچار مشکلات عدیده ای شده اند.
واگذاری معادن، کار مناسبی نیست
وی ابراز کرد: واگذاری معادن با توجه به مخاطرات، کار زیاد مناسبی نیست و حتما زغالسنگ باید با توجه به صنایع و بازار مصرف یک متولی دولتی داشته باشد.
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان بیان کرد: عدم پرداخت حقوق کارکنان و کارگران به ما ضرر و زیان زیادی می زند و با گرفتن انگیزه کار از کارگران باعث کاهش تولید زغالسنگ می شویم.
فلاح با اشاره به اینکه یکی از مشکلات زغالسنگ تورم نیروی انسانی است اظهار کرد: در سال ۸۸ نیروی های زیادی یعنی ۳ هزار نفر به شرکت افزوده شدند این در حالی است که اکثر این نیروها، افرادی بودند که کارکرد ۱۵ ساله در بخش خصوصی داشتند و اکنون نمی توانند آن کارایی را در شرکت زغالسنگ داشته باشند.
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان تصریح کرد: برخی از این نیروها با مجوز طب صنعت از استخراج بیرون آمده اند به گونه ای که در معدنی با ۹۰۰ نیروی انسانی فقط ۲۰۰ نفر در استخراج فعالیت دارند که این ضربه سنگینی را به معدن می زند.
فعالیت معکوس در شرکت زغال سنگ کرمان
فلاح گفت: در معادن زغالسنگ باید ۷۰ درصد از نیروها در استخراج و ۳۰ درصد در خارج از استخراج فعالیت کنند، اما در شرکت زغالسنگ کرمان برعکس شده به گونه ای که ۳۰ درصد در استخراج و ۷۰ درصد در بیرون فعالیت دارند.
وی در خصوص راه حل این مشکل افزود: ضریب سختی کار نیروهای استخراج را بیشتر کنند تا امکان جایگزین نیروی جدید برای ما باشد.
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان در خصوص تولید زغالسنگ در استان گفت: اکنون در کرمان حدود ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن واحد کک سازی احداث شده و بیش از ۱ میلیون ۶۰۰ هزار تن زغال کنسانتره نیاز دارند ولی کل تولید ما در سال به کمتر از ۵۰۰ هزار تن می رسد.
وی با بیان اینکه باید حداقل به سه برابر تولید کنونی برسیم تا بتوانیم نیاز فقط استان کرمان را برآورده کنیم افزود: تولید سه برابر زغالسنگ نیاز به کمک و حمایت دارد اما با واگذاری هایی که صورت گرفته ما این حمایت را برداشته ایم.
عدم افزایش قیمت زغالسنگ از سال ۹۲ تا کنون
مدیر عامل شرکت زغالسنگ استان کرمان از عدم افزایش قیمت زغالسنگ از سال ۹۲ تا کنون خبر داد و گفت: بیش از ۷۰ درصد از هزینه ها در بخش استخراج مربوط به حقوق و دستمزد است و این در حالیست که سالی حدود ۱۵درصد حقوق کارگران افزایش می یابد.
وی ادامه داد: این موضوع با توجه به عدم افزایش قیمت زغالسنگ باعث بحران می شود و اگر این افزایش قیمت اتفاق نیفتد صنعت زغال کشور متلاشی می شود.
فلاح یکی دیگر از مشکلات را کمبود نقدینگی عنوان کرد و بیان کرد: اکنون با همین میزان تولید نمی توانیم پول آن را به موقع بگیریم.
باید به طرف مکانیزه و نیمه مکانیزه کردن معادن برویم
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان در خصوص مکانیزه شدن معادن نیز خاطر نشان کرد: در هر صورت یکی از راهکار هایی که می تواند در تولید موثر باشد حرف استاندار است و باید به طرف مکانیزه و نیمه مکانیزه کردن معادن برویم.
وی با بیان اینکه با توجه به تورم نیروی انسانی و شرایط نقدینگی، امکان مکانیزه شدن برای ما نیست، تصریح کرد: اما با توجه به بازار مصرف و کک سازی ها باید فکر اساسی شود و معادنی که پتانسیل بالایی دارند به سوی مکانیزه شدن بروند.
فلاح در خصوص احداث کک سازی های دیگر در استان گفت: ذخائر معادن زغال در استان جوابگوی احداث کارخانه کک سازی بیش از این را ندارد و با توجه به ظرفیت کک سازی ایجاد شده در کشور و کیفیت زغالسنگ، دیگر نیازی به احداث کک سازی نداریم.
باید به فکر تامین زغالسنگ واحد های کک سازی ایجاد شده باشیم
مدیر عامل شرکت معادن زغالسنگ استان کرمان با اشاره به اینکه باید به فکر تامین زغالسنگ واحد های کک سازی ایجاد شده باشیم افزود: باید تمام توانمان را برای سرمایه گذاری در بخش تولید و اکتشاف معادن جدید بگزاریم.
وی در پایان در خصوص تسهیلاتی که قرار بود به ذوب آهن اصفهان برای وصل مطالبات شرکت تهیه و تولید مواد معدنی داده شود گفت: بانک مرکزی بخشنامه را به سه بانک ابلاغ کرد که بانک ها موافقت نکردند و ما متظریم که این مصوبه دولت اجرایی شود.
انتهای پیام /