- تاریخ انتشار : شنبه 24 آذر 1397 - 15:31
- کد خبر : 25201 چاپ خبر

بیست و چهارم آذر ماه، روزی جاودانه در تاریخ کرمان
بیست و چهارم آذر ماه، روزی جاودانه در تاریخ کرمان بیست و چهارم آذرماه سالروز حادثه خونبار مسجد امام خمینی(ره) کرمان، برگ زرینی در دفاع جانانه مردم این خطه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میرود. ۲۴ آذرماه سال ۱۳۵۷(۱۴ محرم ۱۳۹۹ ) در مسجد امام (ملک سابق) کرمان با حضور حجتالاسلام “محمدجواد حجتی
بیست و چهارم آذر ماه، روزی جاودانه در تاریخ کرمان
بیست و چهارم آذرماه سالروز حادثه خونبار مسجد امام خمینی(ره) کرمان، برگ زرینی در دفاع جانانه مردم این خطه در دوران پیروزی انقلاب اسلامی به شمار میرود.
۲۴ آذرماه سال ۱۳۵۷(۱۴ محرم ۱۳۹۹ ) در مسجد امام (ملک سابق) کرمان با حضور حجتالاسلام “محمدجواد حجتی کرمانی” اجتماع عظیمی برپا شد و پس از آن، راهپیمایی مردم با مخالفت و خشونت مأمورین روبرو شد و در این درگیری “فرامرز دادبین” ، “غلامحسین مهدوی” و سید “حسین حسینی” به شهادت رسیدند و شماری هم زخمی شدند.
برادر شهید “فرامرز دادبین” از شهدای واقعه ۲۴ آذر ۵۷، در این باره میگوید: بعد از شهادت “حسن توکلی” ، نخستین شهید طلبه استان کرمان در پاییز سال ۵۷ مردم برای برگزاری آیین هفتمین روز درگذشت وی در محل مسجد امام خمینی(ره) کرمان تجمع کردند.
وی ادامه میدهد: مردم انقلابی و مسلمان کرمان بعد از این تجمع، راهپیمایی علیه رژیم طاغوت را به سمت مسجد صاحبالزمان(عج) آغاز کردند که در چهارراه امام خمینی(ره) کرمان ماموران جلوی حرکت مردم را گرفتند و تعدادی از تظاهرکنندگان از جمله حسینی، نامجو، دادبین و مهدوی به شهادت رسیدند و جمع زیادی نیز مجروح شدند.
برادر شهید دادبین ادامه میدهد: همه میدانستند که این گونه مراسم زمینهای برای تظاهراتها و حرکتهای بزرگتر است، رﮊیم که مثل همیشه خطر را احساس کرده بود، با گاز اشک آور به استقبال مردم رفت. درگیری بین مردم و نیروهای رﮊیم شروع شد، اصرار برای داخل کردن مردم به شبستانهای مسجد بیفایده بود. مردم دیگر فریب نمیخوردند، آنها یک بار این کار را انجام داده بودند و نتیجهاش را دیده بودند. هرکس با هر چه میتوانست به نیروهای ساواک حمله میکرد. در آن حادثه مهندس ناصر دادبین و سه نفر دیگر به شهادت رسیدند.
وی با بیان اینکه ۲۴ آذر ۵۷ روز به یاد ماندنی برای مردم مسلمان کرمان است، ادامه میدهد: قرار شد تشییع جنازه شهدای ۲۴ آذر کرمان در هر شرایطی انجام شود و رژیم احساس نکند که انقلابیون عقب نشینی کردهاند و همینطور هم شد و مراسم تشییع ﭘیکراین شهیدان خود تظاهرات دیگری را رقم زد و شور دیگری در مردم آفرید.
برادرشهید دادبین ادامه میدهد: بعدازظهر روز شنبه(۲۵ آذر ۵۷) اجساد مطهر شهدای ۲۴ آذر (شهیددادبین، مهدوی و حسینی) از بیمارستان تحویل گرفته شد تا برای تشییع آماده گردند، همان شب جلسه ای با حضور حجتالاسلام حجتی کرمانی و حجت الاسلام ایرانمنش و چند نفر دیگر از برادران انقلابی تشکیل شد تا برنامه تشییع جنازه فردا تنظیم شود، از تصمیمات جلسه فوق این بود که محل اختفای جنازههای شهیدان تغییر یابد، چرا که شاید ساواک بخواهد برای جلوگیری از مراسم تشییع جنازه، اجساد شهیدان را برباید.
وی میگوید: از این رو شب هنگام، پیکر شهدا را به مکانی دیگر انتقال داده شد و بعدها ثابت شد که واقعاً ماموران در آن شب در پی اقدام چنین کاری(ربودن اجساد شهدا) بودند.
برادر شهید دادبین میافزاید: برنامه تشییع جنازه شهدا از ساعت ۲ بامداد روز یکشنبه ۲۶ آذرماه ۵۷ شروع شد، ساواک دست به کار شد و تا قبل از روشن شدن هوا ۴ تن از فرهنگیان(حجتالاسلام ایرانمنش، برادران مشارزاده و عبدالحسین ساوه) از مبارزین فعال انقلاب در کرمان را دستگیر کردند، همچنین ماموران ساواک در منازل فرهنگیان فوق بدنبال جنازههای شهدا میگشتند، اما نکته جالب توجه اینکه هنگامی که ماموران در خانه حجت الاسلام ایرانمنش مشغول جستجو بودند، نامبرده به نماز ایستاد و در کمال آرامش نماز صبح را بجای آورد.
برادر شهید دادبین ادامه میدهد: ۲۵ آذر ۱۳۵۷( ۱۵محرم ۱۳۹۹) تظاهرات در تمام شهرهای ایران ادامه یافت. کارکنان صنایع نفت ایران طی اعلامیهای همبستگی خود را با اعتصابیون اعلام کردند و فرهنگیان کرمان به علت بازداشت و تبعید چهارتن از فرهنگیان مبارز به نامهای مهندس علی مشارزاده، محمدرضا مشارزاده، حجه الاسلام علی ایرانمنش و عبدالحسین ساوه در آموزش و پرورش کرمان تحصن اختیار کردند و مدارس کرمان نیز تعطیل شد.
وی میگوید: آیتالله صالحی کرمانی درمورد عزای عمومی ۱۷ محرم ( ۲۷ آذر) و وقایع ۲۴ آذر کرمان اعلامیهای صادر فرمود و ۲۷ آذر ۱۳۵۷( ۱۷ محرم ۱۳۹۹) به مناسبت اعلام عزای عمومی از سوی امام راحل، کشور تعطیل شد.
۲۴ آذرماه به عنوان یک روز ملی مذهبی هرگز از خاطر نرود.
انتهای پیام/